0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231217

Verksamhetsområde

Järnväg

Län

Flertalet län

Gruppchef Risk & Säkerhet till region Sydväst

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Nu vill vi lyfta arbetet med säkerhetsstyrning och riskhantering inom infrastrukturprojekt för järnväg till nya nivåer. Vi söker därför en affärsmässig gruppchef till våra specialister inom teknikområdet risk- och säkerhet.

Varför jobba hos oss?

Sweco ansvarar för en rad spännande infrastrukturprojekt både nationellt och internationellt – Ostlänken, Västlänkens järnvägsprojektering, införandet av Sveriges nya signalsystem ERTMS samt ett flertal projekt i Stockholm som ombyggnaden av Stockholm C och totalentreprenader för upprustning av järnvägssystemet i Skåne. Utöver de stora och komplexa uppdragen har vi dessutom ett flertal specialist- och projekteringsuppdrag. I Sverige står vi inför stora nationella infrastruktursatsningar där ett ökat resande såväl som ny teknik och digitalisering införs.

Våra experter inom riskhantering och säkerhetsstyrning arbetar dagligen med riskanalyser och riskbedömningar, i samband med ombyggnad och nybyggnation av järnvägsinfrastruktur, åt såväl statliga som privata infrastrukturägare. Vi ger stöd åt järnvägsföretag, tillverkare och förvaltare av infrastruktur som behöver få sina fordon, system, komponenter och anläggningar godkända enligt nationella- och EU-normer.

Du kommer bli en del av Sweco Sveriges division Transport Infrastructure och affärsenheten Järnväg. Du kommer vara en del av vårt järnvägsteam i Sydväst. Inom regionen består vi av drygt 130 medarbetare fördelat på elva teknikgrupper.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, vara kundorienterad och se kundens behov som vår möjlighet och utmaning.

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med stor potential för utveckling.

Din framtida roll

Som gruppchef kommer du ha en nyckelroll i utvecklingen och tillväxten inom området risk- och säkerhetsstyrning i region Sydväst. I ditt uppdrag ingår att rekrytera, leda och utveckla en grupp av specialister vars fokusområde är idag bland annat är assessment, säkerhetsbevisning, teknisk säkerhetsstyrning, godkännandeprocess, RAMS, CSM och riskhantering.

Att aktivt coacha och utveckla medarbetare är en naturlig del i rollen. Du har det övergripande ansvaret för gruppens prestationer och resultat. Du kommer också att ha en nyckelroll i gruppens säljarbete och att bygga upp relationer med våra kunder och samarbetspartners. Förväntan är att du skapar ett team som levererar på den höga nivå som vi och våra beställare förväntar sig av Sweco.

Gruppen du leder består idag av 7 medarbetare placerade på orterna Göteborg, Helsingborg och Malmö. Grupper samarbetar även med en rad underkonsulter. Vi ser stor marknadspotential och förväntar oss därför tjänsteutveckling och tillväxt inom gruppens verksamhetsområde.

Utöver gruppansvaret kommer du att ingå i regionala ledningsgruppen för Järnväg i region Sydväst tillsammans med 10 gruppchefskollegor, och rapporterar till regionchefen.

Placeringsort är inte det viktigaste för oss utan att du är rätt person för jobbet. Resor till våra olika kontor och kunder inom regionen kommer ingå som en naturlig del i rollen, där vi gärna ser att du utgår från antingen Göteborg, Helsingborg eller Malmö.

Den vi söker – är det du?

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, är en självständig, nyfiken och engagerad person som vill vara med och förädla och utveckla. Någon som verkligen vill bygga och leda ett team, vill ta ansvar och har förmågan att ta egna initiativ för att uppnå våra gemensamma mål. Du är en god kommunikatör och trivs i dialog med kunder, men är även en person som har lätt att få gehör hos andra och som kan inspirera sina kollegor.

Vi ser gärna att du har:

  • En relevant högskoleutbildning
  • Erfarenhet och kompetens inom något av områdena assessment, säkerhetsbevisning, teknisk säkerhetsstyrning, godkännandeprocess, RAMS, CSM eller riskhantering inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Vi är även nyfiken på dig med erfarenhet från annan bransch med höga säkerhetskrav, tex Energi eller Kärnkraft.
  • Erfarenhet av ledarskap, t.ex. som chef, projektledare eller uppdragsledare
  • Ett stort intresse för att utveckla kundrelationer, affärer och personal

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder och du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.  Tidigare erfarenhet som konsult/chef med ett kontaktnät inom branschen är starkt meriterande.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum, som är 17/12. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Bakgrundskontroller kommer att genomföras på slutkandidaten som del i denna rekryteringsprocess. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

Kontakt

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta Regionchef Järnväg Sydväst Pavel Ouvin pavel.ouvin@sweco.se +46703489195 eller Talent Acquisition Partner Gustaf Hesslegård gustaf.hesslegard@sweco.se +46721733985

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.