0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

2021-11-15

Verksamhetsområde

Järnväg

Region

Västra Götalands län

Gruppchef Stora Projekt till västra Sverige med fokus Järnväg

Vill du vara med och påverka Sveriges framtida infrastruktur? Vill du ha ett jobb som gör skillnad?

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Swecos infrastrukturkonsulter i västra Sverige söker en affärsmässig och uppdragsfokuserad gruppchef till en av våra grupper inom enheten Stora Projekt. Vi arbetar med många spännande samhällsbyggnadsprojekt. Vi är bland annat stolta över vårt engagemang i Västlänken, Karlstad Resecentrum, nya stambanor för höghastighet i Sverige samt flertalet stora spårbyten och ombyggnads- och upprustningsuppdrag i befintlig järnvägsinfrastruktur.

Vi har goda samarbeten med våra kunder och sätter stort fokus på våra kundrelationer. Våra kunder är både offentliga, såsom Trafikverket och kommuner, och privata såsom entreprenörer och infrastrukturägare.

Vi på Sweco är också stolta över att vi planerar några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige just nu. Vi arbetar med Stockholm Centralstation och utbyggnaden av ny tunnelbana i Stockholm och vi är mycket stolta över vårt engagemang för Sveriges första höghastighetsjärnväg, Ostlänken, och fortsatt utbyggnad av våra nya stambanor inom höghastighet i projekten Lund-Hässleholm och Göteborg-Borås. Som gruppchef Stora Projekt hos oss är ditt bidrag till dessa projekt en självklarhet.

Arbetsuppgifter
Som gruppchef i Stora Projekt kommer dina främsta arbetsuppgifter vara att agera uppdragsägare och aktivt ombud för regionens större komplexa infrastrukturprojekt, samtidigt som du har resultatansvar för din uppdragsportfölj och personalansvar för gruppens medarbetare. Gruppen består idag av 6 uppdragsledare, med förväntan att öka personalstyrkan ytterligare. Förutom uppdragsuppföljning och att stödja och utveckla dina medarbetare innebär rollen även proaktiv kundbearbetning, ansvar för anbudsarbeten, affärsutveckling samt att medverka till att vi når enhetens vision – att bli de mest respekterade ledarna av stora komplexa infrastrukturprojekt. Du ingår i ledningsgruppen för enheten Stora Projekt Syd/Väst tillsammans med sex gruppchefskollegor och rapporterar till Regionchefen.

Formella krav
Den vi söker har

  • En relevant högskoleutbildning med inriktning mot infrastruktur, transport eller motsvarande.
  • Gedigen erfarenhet och kompetens, som konsult/beställare/entreprenör, samt av att leda komplexa projekt och har ett helhetsperspektiv som ledare.
  • Erfarenheter från förhandlingssituationer
  • Ett stort intresse för att utveckla kundrelationer, affärer, uppdrag och medarbetare
  • Tidigare erfarenhet som konsult/chef med ett kontaktnät inom infrastrukturbranschen är starkt meriterande
  • Meriterande är också internationell erfarenhet och tidigare arbete med Trafikverket.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta i en bred roll där du kommer få användning för din ödmjukhet och ditt ledarskap, ditt intresse för affärer och din förståelse för komplexiteten i att driva projekt med många involverade. Du är strategisk och ser till bolagets bästa samtidigt som du har en förmåga att se möjligheter och skapa långsiktiga lösningar för våra kunders behov. Du är trygg i ditt eget ledarskap och drivs av att kontinuerligt utveckla ditt och andras ledarskap. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd, coachande och har förmågan att effektivt delegera ansvar. För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål framåt. Du är en engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör och trivs i dialogen med kunder, och är en person som andra har lätt att få stöd av och som kan inspirera dina kollegor.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag i alla olika skeden, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds det möjligheter till internationella samarbeten. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker, specialister och ledare där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och gör verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Placeringsort: Göteborg

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontakt:
Lizette Brandberg
Regionchef Stora Projekt Syd/Väst, Sweco

Epost: Lizette.brandberg@sweco.se

Telefonnummer: 0702-649131

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.