0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231231

Verksamhetsområde

Industri

Län

Stockholms län

Ingenjörer inom Automation, industriell IT till Stockholm

Vill du utvecklas i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner? Vi erbjuder dig att bli del av en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister och en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Vill du hjälpa oss att utveckla framtidens automationslösningar inom industrin? Då är du välkommen till Sweco! Till grupp El & Automation inom division Energi och Industri söker nu dig som har hunnit skaffa dig en gedigen erfarenhet av projektledning, projektering, dimensionering och design av industriella automationssystem och/eller industriell IT.

Varför jobba hos oss
Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med mycket kompetenta specialister, projektledare, programmerare och konstruktörer. Våra uppdrag är varierande och vi är ca 120 personer inom El & Automation samt industriell elkraft som samarbetar brett över hela landet för att hjälpa våra kunder.

Vi arbetar med automationslösningar, Industriell IT, Smart Industri mot process-, produktions- och verkstadsindustrier över hela landet. Vi har både bred och djup kompetens i de flesta områden inom el och automation och en komplett kompetens för industriella projekt med samverkande projektering samt utformning av el- och automationssystem.

Våra kunder finns inom olika branscher såsom VA, Kraftvärme, Infrastruktur, Kärnkraft, Livs & Läkemedel, Kemi, Olja & Gas, Papper & Massa och Tillverkningsindustri. Vi är även aktiva inom batteriproduktion och nya energieffektiva produktionsanläggningar.

I Stockholm arbetar vi mycket med kunder inom processindustrin, till exempel inom VA och kraftvärme, samt infratekniska anläggningar, t.ex. komplexa vägtunnelsystem, tunnelbana etc. Det är meriterande med en bakgrund inom någon av dessa branscher eller en liknande bakgrund.

Din framtida roll
Swecos industrikonsulter söker nu seniora automationsingenjörer till Stockholm som vill vara med att utveckla miljömässigt hållbara lösningar åt våra kunder. I rollen som automationsingenjör på Sweco blir du en del av vårt globala team av experter och får arbeta med den senaste tekniken i våra kunders projekt.

Projekten varierar från enstaka el och automationsprojekt till större multidisciplinära projekt och spänner över projektens olika faser, från rådgivning, utredning, förstudie, förprojekt till detaljkonstruktion och genomförande.

I det dagliga arbetet kommer du att jobba med:

  • Förstudier, utredningar, projektering, systemhandlingar, funktionsbeskrivningar.
  • Systemdesign, kravställande och entreprenadupphandling
  • Programmering av PLC/SCADA/HMI/DCS-system.
  • Elkonstruktion för processutrustning, ställverk.
  • Delta i försäljning som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer.
  • Delta i utveckling av automationsområdet och industriell IT.

Som Automationsingenjör hos oss får du arbeta med projektledning, projektering, dimensionering, konstruktion, programmering och idrifttagning av automationssystem i anläggningar av varierande slag. Du får även arbeta med den senaste tekniken och de flesta verktygen inom branschen.

Våra tjänster är efterfrågade och vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt!

Dina erfarenheter
Vi söker dig med senior erfarenhet av automationssystem inom industrin eller industriliknande anläggningar. Du har i rollen som automationsingenjör och/eller projektledare skaffat dig gedigna kunskaper och erfarenhet inom PLC, SCADA, HMI, DCS-system inom industrin.

Dina tidigare arbetsuppgifter kan bland annat ha omfattat projektering, konstruktion, planering, inköp eller projekterings-, montage- och utcheckningsledning. I rollen som automationsingenjör och/eller projektledare inom automation har du skaffat dig gedigna kunskaper inom bland annat programmering av olika styrsystem från fabrikat som ABB, Siemens, Mitsubishi, Citect, Ifix eller liknande.

Tidigare erfarenhet av CAD-verktyg och projektering i databasverktyg är meriterande. Du har god datorvana och kunskaper i MS Office-paketet.

Din utveckling
Hos oss finns möjligheten att utvecklas både som specialist och projektledare inom elkraft. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet – det är en förutsättning!

Den vi söker – är det du?
Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du är inte rädd för att fråga om hjälp och söker självständigt lösningar för att komma framåt.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du gör samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-10-31. Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Mikael Hollner, gruppchef El & Automation
mikael.hollner@sweco.se
+46 73 412 61 51

Vill du vara med och forma framtiden?
Då ser vi fram emot din ansökan!

 

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.