0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240820

Verksamhetsområde

Industri

Län

Uppsala län

Ingenjörer inom Elkraft till Uppsala

Vill du utvecklas i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner? Vi erbjuder dig att bli del av en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister och en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Vill du hjälpa oss att utveckla framtidens elkraftsystem inom industrin? Då är du välkommen till Sweco! Till grupp El & Automation inom division Energi och Industri söker nu dig som har hunnit skaffa dig en gedigen erfarenhet av projektledning, projektering, dimensionering och design av industriella elkraftsystem.

Varför jobba hos oss
Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med mycket kompetenta specialister, projektledare, projekteringsledare och konstruktörer. Våra uppdrag är varierande och vi är ca 120 personer inom El & Automation samt industriell elkraft som samarbetar brett över hela landet för att hjälpa våra kunder.

Våra kunder finns inom olika branscher såsom VA, Kraftvärme, Infrastruktur, Kärnkraft, Livs & Läkemedel, Kemi, Olja & Gas, Papper & Massa och Tillverkningsindustri. Vi är även aktiva inom Batteriproduktion och nya energieffektiva anläggningar.

I Uppsala arbetar vi mycket med kunder inom processindustrin, till exempel inom VA och kraftvärme, samt infratekniska anläggningar, t.ex. komplexa vägtunnelsystem, tunnelbana etc. Det är meriterande med en bakgrund inom någon av dessa branscher eller en liknande bakgrund.

Din framtida roll
Swecos industrikonsulter söker nu seniora elkraftingenjörer till Uppsala som vill vara med att utveckla miljömässigt hållbara lösningar åt våra kunder. I rollen som elkraftingenjör på Sweco blir du en del av vårt globala team av experter och får arbeta med den senaste tekniken i våra kunders projekt.

Projekten varierar från mindre projekt till större multidisciplinära projekt och spänner över projektens olika faser, från rådgivning, utredning, förstudie, förprojekt till detaljkonstruktion och genomförande.

I det dagliga arbetet kommer du att jobba med:

  • Utredning, förstudier, förprojekt och genomförandeprojekt
  • Ställverkslösningar för låg- och mellanspänning, transformatorer, reläskydd
  • motorstyrningar, skåpskonstruktion och dimensionering.
  • Beräkning/dimensionering samt kalkyler och tekniska beskrivningar
  • Delta i offerter och löpande arbete med kundrelationer
  • Delta i försäljning som teknikstöd och möten med kunder och underleverantörer
  • Delta i vår utveckling inom elkraftområdet

Som Elkraftsingenjör hos oss får du arbeta med projektledning, projektering, dimensionering, konstruktion och idrifttagning av elanläggningar. Du får även arbeta med den senaste tekniken och de flesta verktygen inom branschen.

Våra tjänster är efterfrågade och vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt!

På Sweco strävar vi efter att alla medarbetare ska nå sin fulla potential. Ledarskapet på Sweco är därför en viktig del av din utveckling och bygger på balansen mellan utmaning och stöd. Genom att lära oss av misstag och vara öppna för förändring kan vi tillsammans framtidssäkra vår verksamhet och göra verklig skillnad för vårt samhälle. Vi strävar efter att finnas där för dig, så att du kan vara ditt bästa jag på jobbet och för våra kunder. Vill du vara med på vår resa?

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig med mångårig erfarenhet av elkraftsystem inom industrin. Du har i rollen som elkraftingenjör och/eller projektledare skaffat dig gedigna kunskaper och erfarenhet inom låg- och mellanspänning för ställverk, motordrifter, drivsystem, elkonstruktion, beräkning, dimensionering, utcheckning och idrifttagning.

Dina tidigare arbetsuppgifter kan bland annat ha omfattat projektering, konstruktion, planering, inköp eller projekterings-, montage- och utcheckningsledning. Du har god kännedom om aktuella standarder och föreskrifter samt arbetat med förekommande CAD-verktyg samt dimensionering såsom Febdok och El-vis.

Tidigare erfarenhet av CAD-verktyg och projektering i databasverktyg är meriterande. Du har god datorvana och kunskaper i MS Office-paketet.

Du har en utbildning inom elkraft som civilingenjör, högskoleingenjör eller från en yrkesinriktad utbildning med en gedigen arbetslivserfarenhet från elområdet.

Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du är inte rädd för att fråga om hjälp och söker självständigt lösningar för att komma framåt.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du gör samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Din utveckling
Hos oss finns möjligheten att utvecklas både som specialist och projektledare inom elkraft. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet – det är en förutsättning!

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2024-08-20. Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten är du välkommen att kontakta någon av oss:

Mikael Hollner, gruppchef El & Automation
mikael.hollner@sweco.se
+46 73 412 61 51

Klaus Paschold, teamledare Elkraft industri
klaus.paschold@sweco.se
+46 72 503 87 95

Vill du vara med och forma framtiden?
Då ser vi fram emot din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.sweco.se