0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240131

Verksamhetsområde

Digital Services

Län

Stockholms län

Intresseanmälan – Student inom Digital Services – Stockholm / Uppsala

Läser du en utbildning inom BIM- och informationssamordning, systemutveckling eller GIS och geodata? Då kan du registera en intresseanmälan så hör vi av oss om det finns utrymme för oss att ta in dig för exjobb eller praktik under den perioden du sökt. 

Varför jobba hos oss i framtiden? 
På Sweco Digital Services får du jobba i digital framkant och utvecklas tillsammans med experter som brinner för att skapa ett smartare och hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet och lära av varandra är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för dig som lever våra värdeord nyfikenhet, engagemang och ansvar. Bland dina framtida kollegor finner du BIM-experter, digitaliseringsledare, data- och informationssamordnare, geodataexperter, FME-experter och systemutvecklare. I Stockholm sitter vi tillsammans på Swecos huvudkontor med utsikt över hela Stockholm och har mycket utbyte mellan våra kompetensområden, både professionellt och socialt. 

Vill du veta mer om vilka vi är se vår film https://www.youtube.com/watch?v=kz_Y4jXo544 

Vi arbetar vanligtvis inom ett av våra huvudsakliga kompetensområden: 

 • Inom BIM- och informationssamordning jobbar vi i bygg- och infrastrukturprojekt eller åt fastighetsförvaltare. Vi arbetar med allt från att designa processer och IT-stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering. 
    
 • Inom Systemutveckling jobbar vi med många olika tekniker och ramverk. Vi jobbar med hela kedjan inom systemutveckling från förstudie och prototyp till utveckling i projekt och slutligen förvaltning. Vidare arbetar vi med olika typer av geografiska data och kommer i kontakt med relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer och ArcGIS. 
    
 • Inom GIS och geodata arbetar vi med informationsbearbetning och -samordning, utformar och utför rumsliga analyser eller arbetar med dataflöden och tillgängliggörande av geodata med verktyg som ArcGIS, QGIS och FME. Vidare arbetar vi med organisation- och verksamhetsutveckling eller IT-arkitektur kopplat till GIS och geodata. 

Inom Digital Services arbetar vi både över och i gränslandet mellan BIM- och informationssamordning, systemutveckling samt GIS och geodata. Våra konsulter kan arbeta i uppdrag tillsammans med experter från andra kompetensområden eller i roller med kombinerad kompetens. 

Våra studentinitiativ 
Sweco Digital Services i Region Stockholm kan i vissa fall i några av våra uppdrag erbjuda plats och handledning för att skriva examensarbete. I få undantagsfall kan även praktikplats eller timanställning erbjudas. Dock erbjuds som regel ej sommararbete då både vi och våra kunder generellt tar semester under sommarmånaderna.  

Vi tycker att en viktig del av att vara student hos oss är att få uppleva hur det är att arbeta hos oss och ser gärna att studenten deltar på arbetsmöten, kundmöten och i sociala sammanhang. 

Sweco Digital Services Region Stockholm innefattar kontoren i Stockholm och Uppsala. Vi ser gärna att du sitter på plats hos oss, men erbjuder i vissa fall platser på distans eller i samarbete med någon av våra systerregioner som har kontor i andra delar av Sverige och världen. 

Sweco erbjuder ingen ekonomisk ersättning för examensarbete eller praktik. 

Alla erbjudanden om studentplatser bygger helt och hållet på att vi kan erbjuda bra handledning och har lämpliga arbetsuppgifter eller exjobbsarbeten. I och med att Sweco är en konsultorganisation kan det vara svårt att planera in tid för handledning med hänsyn till våra åtaganden gentemot våra kunder. Därav är det viktigt att de studenter vi tar emot är självgående och kan arbeta självständigt mellan handledartillfällen. Om vi inte kan matcha student med handledare och arbetsuppgift eller om ett tänkt projekt inte passar med period för examensarbete eller praktikperiod kommer vi inte att kunna erbjuda platsen.  

 • För examensarbete hänvisar vi först och främst till vår exjobbsprocess som hanterar ansökningar om att skriva examensarbete under vårterminen. Ansökan till examensarbete för vårterminen görs via en särskild annons är öppen under föregående höst. Om du ska skriva examensarbete under höstterminen eller vill ansöka utanför exjobbsprocessen är du välkommen att höra av dig genom att ansöka via den här intresseanmälan, men vi erbjuder detta endast i undantagsfall. 
 • Vi arbetar på att öka vårt engagemang för att erbjuda praktik för studenter på YH- eller högskoleutbildningar, men i dagsläget erbjuder vi endast praktikplatser i få undantagsfall inom vissa områden. Dock är du välkommen att ansöka genom att svara på den här intresseanmälan. 
 • Vi har enstaka studenter som anställs för deltidsarbete hos oss, men vi föredrar att behålla dessa under längre perioder och erbjuder därav sällan nya studenter en deltidsanställning. Är vi i behov av en student för deltidsarbete så tittar vi bland annat på vilka intresseanmälningar vi har fått in, så du välkommen att ansöka genom att svara på den här intresseanmälan. 

Vem är du? 
Vi söker dig som: 

 • Vill jobba som konsult i framtiden 
 • Kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska 
 • Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom något av våra kompetensområden 
 • Är tekniskt skicklig och nyfiken på att lära dig ny teknik 

Som person är du relationsskapande, har lätt för att samarbeta och vill bidra till en positiv arbetskultur. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga som gör att du är lätt att arbeta med. Du är även nyfiken, vill lära dig och dra nytta av ny kunskap. Du brinner för att skapa lösningar som ger samhället bestående värde. Du är även ansvarstagande och strukturerad samt kan arbeta självständigt. 

Intresseanmälan
Registering av intresse gäller endast exjobb, praktik och/eller deltidsarbete. Vi tar emot intresseanmälningar löpande men gör urval och antar sökanden om det finns möjlighet att ta in en student den tid du sökt. Vi återkopplar därmed endast om vi skulle kunna ta emot din ansökan. 

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

#LI-DNI

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.