0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231130

Verksamhetsområde

Digital Services

Län

Skåne län

Öppen ansökan – Konsult inom Digital Services, Malmö

Vill du jobba med hållbar utveckling och använda din kompetens i uppdrag som gör nytta på riktigt?

Har du bakgrund inom systemutveckling, GIS och geodata eller BIM- och informationssamordning? Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med rätt personer och rekryterar löpande. Skicka in en ansökan om du tror att det här är arbetsplatsen för dig!

Varför jobba hos oss?
På Sweco Digital Services får du jobba i digital framkant och utvecklas tillsammans med experter som brinner för att skapa ett smartare och hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet och lära av varandra är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för dig som lever våra värdeord nyfikenhet, engagemang och ansvar.  I Malmö sitter vi tillsammans på Swecos kontor vid Drottningtorget. Bland dina framtida kollegor finner du BIM-experter, digitaliseringsledare, data- och informationssamordnare, geodataexperter, FME-experter och systemutvecklare.

Din framtida roll
Som konsult inom Digital Services kommer du exempelvis att:

 • Tillsammans med kollegor hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet.
 • Utveckla kundrelationer, skapa och sälja in egna uppdrag.
 • Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på flera olika sätt till FN:s globala hållbarhetsmål.

Vi arbetar vanligtvis inom ett av våra huvudsakliga kompetensområden:

 • Inom Systemutveckling jobbar vi med många olika tekniker och ramverk. Vi jobbar med hela kedjan inom systemutveckling från förstudie och prototyp till utveckling i projekt och slutligen förvaltning. Du får ofta jobba med teknik så som Python, Java, SQL, C# och .NET. Vi kommer ofta i kontakt med relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer och ArcGIS.
 • Inom GIS och geodata arbetar vi med informationsbearbetning och -samordning, utformar och utför rumsliga analyser eller arbetar med dataflöden och tillgängliggörande av geodata. Vidare kan du arbeta med organisation- och verksamhetsutveckling eller IT-arkitektur kopplat till GIS och geodata. Vi är bevandrade i GIS-branschen och har erfarenhet av verktyg som ArcGIS, QGIS och FME.
 • Inom BIM- och informationssamordning jobbar vi bygg- och infrastrukturprojekt eller åt fastighetsförvaltare. Vi arbetar med allt från att designa och automatisera processer och IT-stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering.

Inom Digital Services arbetar vi både över och i gränslandet mellan BIM- och informationssamordning, systemutveckling samt GIS och geodata. Du kan arbeta i uppdrag tillsammans med experter från andra kompetensområden eller i roller med kombinerad kompetens.

Vem är du?
Vi söker dig som:

 • Vill jobba som konsult
 • Kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom något av våra kompetensområden
 • Har mer än två års erfarenhet
 • Är tekniskt skicklig och nyfiken på att lära dig ny teknik

Som person är du relationsskapande, har lätt för att samarbeta och vill bidra till en positiv arbetskultur. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga som gör det lätt för våra kunder att arbeta med dig. Du är även nyfiken, vill lära dig och dra nytta av ny kunskap och hitta nya affärsmöjligheter. Du brinner för att skapa lösningar som ger våra kunder och samhället bestående värde. Du är även ansvarstagande och strukturerad samt agerar enligt våra affärsetiska riktlinjer.

Ansökan
Denna annons är inte knuten till en specifik rekrytering, utan ligger ute under längre tid eftersom vi kontinuerligt söker bra kollegor. Vi ber om överseende med att det under perioder kan dröja en tid innan du får återkoppling. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten? Välkommen att kontakta:

Gruppchef Emmy Axelsson, emmy.axelsson@sweco.se

Gruppchef Isabelle Gröndal, isabelle.grondal@sweco.se

Gruppchef Mikael Månsson, mikael.mansson@sweco.se

Gruppchef Niklas Juntikka, niklas.juntikka@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.