0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240116

Verksamhetsområde

Management

Län

Norrbottens län

Projektledare inom infrastrukturprojekt i Norrbotten

För dig som är en erfaren och hängiven Projekt- och byggledare erbjuder vi på Sweco kanske Sveriges bästa plattform för utveckling, teamarbete och spännande utmaningar.
 
Uppdragen inom infrastruktur omfattar allt ifrån stora komplexa nybyggnationer till mindre ombyggnadsprojekt samt drift- och underhållsuppdrag inom väg, VA, broprojekt, industri och energi. Swecos projektledarverksamhet för Infraprojekt i Norr arbetar ofta på beställarsidan med Projektledning, Projekteringsledning eller Byggledning samt Besiktningar av olika slag.
 
Varför jobba hos oss?

Sweco har alltid samlat olika experter för att lösa vår tids stora samhällsutmaningar – en uppgift som är mer relevant, utmanande och inspirerande än någonsin tidigare.

Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara.
Vi har en central och viktig roll i de flesta av projekten kopplade till den gröna omställningen, nu behövs Du också för att hjälpa våra kunder i denna viktiga mission!

Teamet som du kommer att tillhöra kännetecknas av nyfikenhet, engagemang, professionalism samt prestigelöshet. I rollen som projektledare har du en ständigt föränderlig tillvaro men där du alltid kan vända dig till gruppen för stöd och tillhörighet.

Din framtida roll
 
Som Bygg- och Projektledare arbetar du i en ledande och samordnande roll. Du kommer att projekt- och byggleda viktiga infrastruktur- och underhållsprojekt för Swecos kunder i Norrbotten, vilket kan vara allt från vägar, gator, VA, vindkraft, broar, hamnar, biltestanläggningar, gruvor, industri- och energianläggningar m.m. – kryddat med spännande utvecklingsprojekt.
 
Projektledarrollen innefattar allt från projekteringsledning, upphandling av entreprenader, byggherrekalkyler, prognosarbete, investeringsbedömningar samt riskhantering till tidsplanering. Du kommer att leda och samordna projekten med ansvar för kvalitet, budget, tidsramar, uppföljning och kundkontakter.
 
Byggledarrollen innebär att du är beställarens representant vid framtagande av affärsdokument inför upphandling av entreprenader samt vara beställarens representant vid problemlösningar och kvalitetssäkring av byggprojektet. Du hjälper även till vid kostnadsregleringar och tolkningar av entreprenadjuridiska spörsmål m.m.
 
Vill du vara med och besikta Europas största och mest komplexa anläggningar, då är det hos oss du ska jobba. Vi har hela besiktningsorganisationer som samarbetar för att lösa alla typer av besiktningsuppdraginom våra teknikområden.
 
Dina erfarenheter
 
Vi ser gärna att du är en civil- eller högskoleingenjör med några års arbetslivserfarenhet. Kandidater med gymnasial bakgrund, kompletterad med en gedigen branscherfarenhet är också kvalificerade. En gedigen erfarenhet inom bygg- och projektledning eller motsvarande förvärvade kunskaper från entreprenadskedet är meriterande.
 
Du har god datakunskap och är kommunikativ med goda kunskaper i såväl engelska som svenska.
 
Vem är du?
 
Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och ansvarstagande. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer. Du är även strukturerad och ser snabbt helheten i projekt, vilket innebär att du är duktig på att organisera, prioritera och delegera rätt i ditt team. Med stort kundfokus, hållbart ledarskap och säljande engagemang visar du tryggt vägen till målet genom tydlig kommunikation på alla nivåer.
 
Vi ser gärna att det finns ett långsiktigt samarbete framför oss där vi utvecklas tillsammans med våra kunder. Vi på Sweco vill leverera kundvärde och göra skillnad.
 
Vill du veta mer?

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar på Sweco? Välkommen att kontakta

Patrik Callgren, Regionchef Nord/Mitt, 070-644 23 44

Anders Sundman, Gruppchef Luleå och Arvidsjaur, 070-559 57 15

Olof Johansson, Gruppchef Boden (Luleå) 070-334 57 00

Håkan Siikavaara, Gruppchef Kalix (Boden, Luleå, Piteå) 072-208 72 59

Henrik Törmä, Gruppchef Kiruna (Gällivare), 073-022 49 20

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-01-15. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.