0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240606

Verksamhetsområde

Management

Län

Stockholms län

Projektledare med fokus på hyresgästrådgivning till vår projektledningsverksamhet inom Bygg och fastighet i Stockholm

Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar för att växa med uppgiften? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?
Inom regionen Bygg och fastighet i Stockholm arbetar vi tätt ihop för att stärka lagkänslan, trivseln och utvecklingen för grupperna och för dig som individ. Vi tror på att skapa samarbeten på grupp- och regionnivå för att på så sätt utveckla och stärka kompetensen och ge individen och projekten de bästa förutsättningarna.

Våra grupper består av medarbetare med kompetenser inom hela byggprocessen från projektledning, projekteringsledning, byggledning, kontrollansvarig enligt PBL, kalkyl och besiktning med mera.

Inom hyresgästrådgivning stödjer vi våra kunder med strategisk rådgivning i frågor som rör lokalportföljsanalyser, verksamhetsanalyser med fokus på framtidens arbetssätt och arbetsplats, FM-strategier, lokalstrategier samt lokalförsörjningsplaner. Vi erbjuder också våra kunder tjänster av mer operativ karaktär som stöd i hyresförhandlingar, avtalsadministration, avvecklingar av befintliga hyresåtaganden, lokalförändrings- och förankringsprocesser samt flyttprojektledning.

Vi arbetar med ett coachande ledarskap som förutsätter självständighet och affärsmässighet från dig att delta i din egen och i Swecos utveckling. Tillsammans formar vi din målbild. Med ett stort engagemang för individen, gruppen och verksamheten gör vi skillnad för våra medarbetare och kunder.

Din framtida roll

Att arbeta som konsult i kundprojekt inom hyresgästrådgivning innefattar bland annat:

 • Nuläges- och behovsanalyser av lokalekonomi, lokalfunktion, lokalutformning och avtalsförhållanden
 • Fastighetsjuridiska utredningar och fastighetsekonomiska analyser
 • Lokalstrategier – äga, hyra och avveckla
 • Lokalplanering och lokalsökning
 • Hyresförhandling, avtalsutformning och hantering av hyrestvister
 • Samordning och uppföljning vid lokalförändring
 • Hyresadministration och outsourcing

På Sweco strävar vi efter att alla medarbetare ska nå sin fulla potential. Ledarskapet på Sweco är därför en viktig del av din utveckling och bygger på balansen mellan utmaning och stöd. Genom att lära oss av misstag och vara öppna för förändring kan vi tillsammans framtidssäkra vår verksamhet och göra verklig skillnad för vårt samhälle. Vi strävar efter att finnas där för dig, så att du kan vara ditt bästa jag på jobbet och för våra kunder. Vill du vara med på vår resa?

Den vi söker – är det du?

Vi tänker oss att du är en kommunikativ och nyfiken person som effektivt söker lösningar för att komma framåt. Du är öppen och entusiastisk, driver saker från idé till målgång och har förmågan att bygga framgångsrika projektteam. Att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder ligger högt på din lista. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer, därför ser vi att du är affärsorienterad och driver ett pågående arbete för att utöka dina nätverk.

Vi söker dig som har:

 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, fastighetsekonomi, teknik eller motsvarande och har minst fem års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen
 • Arbetslivserfarenhet inom fastighets-/lokalområdet och/eller förändringsprocesser i lokalprojekt
 • Arbetat med frågor kopplat till hyresgästrådgivning, exempelvis avtalshantering, lokalsökning, nyttjandegradsmättning, arbetsplatsstrategier, flyttprojektledning, lokalavveckling, lokalstrategier samt hyresjuridik och rådgivning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, är nödvändigt då detta är en förutsättning för de uppdrag vi arbetar i

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i vår region? Välkommen att kontakta oss gruppchef Nikola Stojmenovic på nikola.stojmenovic@sweco.se eller på 076-695 49 79.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.sweco.se