0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20220131

Verksamhetsområde

Arkitektur

Region

Västra Götalands län

SWECO ARCHITECTS i Göteborg söker Studiochef för Stadsbyggnad & Landskap!

Vill du vara med och påverka hur framtidens samhällen och städer planeras och utformas? Vill du ha ett jobb som gör skillnad?

Stads- och samhällsbyggandet påverkas i grunden av klimatomställningen, det är den enskilt största utmaningen i alla våra projekt. Byggbranschens samlade påverkan på klimatet står för mer än 20% av växthusgaserna i Sverige, vilket nära nog motsvarar utsläppen från alla inrikestransporter. Stadsbyggandet har därmed en unik position i klimatomställningsarbetet, med stor potential att i grunden påverka både livsstil, vägval och byggnation. 

Som ett av världens ledande konsultföretag inom samhällsbyggnadssektorn är vår påverkan stor – våra projekt får avgörande betydelse för en hållbar samhällsutveckling i en tid av stora förändringar. I denna anda söker vi alltid ansvarstagande kunder och smarta, långsiktiga lösningar som bidrar till att bygga den stad som ska ärvas av många framtida generationer. 

Vi är nu inne i en expansiv fas och behöver bli ytterligare en studio inom Stadsbyggnad & Landskap.
Studion har växt kontinuerligt de senaste åren och behöver nu bli två grupper som jobbar tight tillsammans. 

Vi levererar arkitektur med substans

Hos oss på Sweco får du möjlighet att vara med och skapa ett hållbart samhälle. Vi tar ansvar för framtiden och skapar verklighet av visioner.

 – God arkitektur är ett resultat av ett ständigt flöde av idéer och en kontinuerlig dialog, sa Gunnar Nordström, arkitekt och Swecos grundare, redan 1958. En tanke som än idag är ledstjärna för vårt sätt att vara och arbeta. Att människan och miljön står i centrum av vårt arbete kommer till uttryck på många olika sätt. Inte minst i sättet vi kombinerar tanke med känsla och funktion med form. I våra händer är skönhet aldrig bara yta.  

Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team med stort engagemang, tekniskt kunnande, formvilja och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter. Tillsammans med kollegor och våra kunder kommer du att arbeta för att bidra till FN:s globala hållbarhetsmål, något som är viktigare än någonsin. 

Sweco erbjuder

Vi erbjuder dig en utmanande roll med ansvar för att få personer runt omkring dig att växa och att bidra till att vår arkitektverksamhet utvecklas på bästa sätt.
Hos oss kan du arbeta lokalt i det lilla uppdraget nära beställaren samtidigt som du har möjlighet att utvecklas i stora nationella och internationella projekt med komplexa problemställningar. Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation där medarbetarna har möjlighet att utvecklas i uppdragen tillsammans med våra uppdragsgivare.
Du får vara med i projektens alla skeden och jobba tillsammans i Swecos unika kombination av bredd och spets. Ett nära samarbete med våra övriga Swecodivisioner ger oss möjlighet att ta ett helhetsgrepp i våra uppdrag. Hos oss får du möjligheten att jobba i en kreativ och inspirerande miljö med frihet under ansvar. Samt ha roligt med alla fantastiska kollegor i huset, förstås. Vi är ca 800 Swecomedarbetare i Göteborg, varav vi är cirka 95 personer på arkitektsidan. I Region Väst är vi ca 120 medarbetare som tillhör arkitektdelen. 

Din roll

Som Studiochef har du personal- och resultatansvar för en av två studios med inriktning Stadsbyggnad & Landskap i Göteborg. Du kommer att ingå i vår regionala ledningsgrupp på Sweco Architects Region Väst. På Göteborgskontoret kommer vi att vara 7 studios. 

Att vara Studiochef innebär också att du jobbar aktivt i uppdrag en del av din tid. Genom rekrytering, medarbetarutveckling och coachning i och utanför uppdrag bidrar du till att utveckla både individerna i gruppen och studion som helhet. Vår allra viktigaste tillgång är våra medarbetare och därmed blir din högst prioriterade uppgift att möjliggöra att andra växer och utvecklas. Ett nära samarbete med de andra studiocheferna inom regionen och med våra kollegor på övriga Swecodivisioner ingår också som en viktig del i arbetsuppgifterna.

Din kompetens och dina erfarenheter

Du är utbildad landskapsarkitekt, arkitekt eller planarkitekt med flera års arbetslivserfarenhet i yrket och har varit uppdragsansvarig alternativt handläggare i större projekt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap. 

Dina egenskaper

Som person är du:

  • En kommunikativ och prestigelös ledare som är bra på att samarbeta och stötta andra
  • Drivande och social, och med ett fokus ut mot marknaden
  • Initiativrik och strukturerad och kan organisera samt prioritera ditt arbete
  • Behärskar svenska i tal och skrift
  • Affärsinriktad och har kundkontakter samt förmågan att lätt etablera kundkontakter
  • En kreativ person som drivs av att vara med och skapa framtidens hållbara städer

Ansökan

Sista ansökningsdag är 31/1. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

Välkommen med din ansökan! 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakta oss

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Regionchef Pernilla  Nordén, mail; pernilla.norden@sweco.se.  

Vill du vara med och forma framtiden?

Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Copy link
Powered by Social Snap