0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240131

Verksamhetsområde

Industri

Län

Hallands län

Sweco expanderar inom Nukleär industri

Den nukleära branschen genomgår nu en tydlig förändring med stort fokus på att utveckla ny kärnkraft och att avveckla gamla verk. Det finns en stor positiv framåtanda i branschen som behöver expandera kraftigt de närmsta åren avseende antalet ingenjörer.

Eftersom elkonsumtionen i Sverige beräknas fördubblas på en tjugofemårsperiod är den allmänna bedömningen att alla energislag behöver utvecklas mycket för att täcka behovet och ny kärnkraft är en viktig del i denna ekvation.

Inom den nukleära industrin har det ökade behovet redan börjat visa sig och vi på Sweco ser en ökande efterfrågan på konsulttjänster inom området, både för upprätthållande av befintliga verk, avveckling av gamla verk och för nybyggnation samt hantering av avfall.

Vi behöver därför förstärka vårt nukleära team med ytterligare specialister inom en rad områden:

  • Projektledare
  • Elkraft och Elkonstruktion
  • Automation
  • Avfallshantering och Radiofysik
  • Processingenjörer (säkerhetsanalyser, säkerhetsredovisning, licensiering)
  • Strålskydd

Sweco har under många år utfört avancerade tjänster inom den nukleära industrin och består av ett större nukleärt team med olika kompetenser. De största kunderna består av kärnkraftverken vid Ringhals, Forsmark, Oskarshamn och Barsebäck samt SKB som har flera projekt på gång i det svenska systemet för hantering av kärnavfall (KBS-3 metoden).

I nuläget handlar uppdragen ofta om anläggningsutvecklingsprojekt och projekt kopplade till avveckling och nybyggnation (ofta SMR) där de senare upptar alltmer av vår tid. 

Den nukleära affären inom Sweco samordnas via ett bolagsöverskridande branschteam med uppgift att vara det nukleära navet inom Sweco Sverige AB. Branschteamet är ett svar på det ökade kompetensbehovet och har till uppgift att kraftsamla och utveckla den nukleära affären både avseende marknad och kompetensförsörjning samt att samverka med övriga Sweco länder avseende nukleär industri (främst Finland och Belgien).

Uppdragen bedrivs både som konsulterande i kundens organisation och som Sweco ansvarsprojekt, en kombination som är nödvändig för att både upprätthålla kompetens och klara av större åtaganden.

Varför jobba hos oss?

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

I vårt team får du jobba tillsammans med mycket kompetenta specialister, projektledare och konstruktörer som tillsammans jobbar tätt med våra kunder primärt inom kärnkraftsindustrin.

Ledarskapet

Vi tror på den egna drivkraften och söker dig som vill utvecklas och utmana dig själv. På Sweco värdesätter vi nyfikenhet och driv att vilja lära sig och ta sig an nya utmaningar. Ledarskapet är coachande och förutsätter en hög självständighet från dig att själv delta i din utveckling hos oss.

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som:

  • Har en högskole- eller universitetsexamen inom t.ex. kärnkraft, radiofysik, kemi, el, automation eller processreglering
  • Har tidigare arbetslivserfarenhet från industrin med några års erfarenhet 

Erfarenhet från kärnkraftsindustrin är extra meriterande.

Vi tänker oss att du är social, kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång. Du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda
relationer. Då vi arbetar både lokalt och globalt förutsätter vi att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan

Intervjuer sker löpande så skicka gärna in ansökan så snart som möjligt. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsterna och hur vi jobbar inom Sweco är du välkommen att kontakta oss:

Jacob Wendt Gruppchef Göteborg och ansvarig Branschteam Kärnkraft
jacob.wendt@sweco.se
+46 702 422 999

Krister Ifwarson Kalmar/Oskarshamn
krister.ifwarson@sweco.se
+46 706 470 374

Christopher Pour Gruppchef Göteborg
christopher.pour@sweco.se
+46 722 097 823

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.