0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231221

Verksamhetsområde

Transmission & Distribution

Län

Västerbottens län

Vill du bidra till elektrifieringen, sök rollen som senior kraftledningskonstruktör – flera placeringsorter

Det händer mycket inom den svenska energibranschen med stora satsningar på ny- och reinvesteringar i elnätet. Om du vill ha ett jobb som gör skillnad, är nyfiken på att utvecklas inom en växande bransch och vill arbeta med att utveckla framtidens stam- & regionnätsledningar kan det vara dig vi söker!

Varför jobba hos oss?

Hos oss får du möjlighet att bidra till energiomställningen genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som tillsammans är drivande i utvecklingen av branschen. Att arbeta på Sweco innebär omväxlande uppdrag och projekt, både i storlek och komplexitet. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning. Här kan du bidra till att skapa en meningsfull och hållbar framtid och samtidigt utvecklas själv, din bästa tid i arbetslivet ska vara hos oss på Sweco!

Din framtida roll

Hos oss kommer du arbeta med varierande och spännande projekt åt våra kunder inom stam- & regionnät 70-400kV. Som konstruktör kommer du vara med i detaljprojekteringsskedet som bland annat innebär detaljplanering av kraftledningen samt förbereda förfrågningsunderlag, bygghandlingar, vara tekniskt stöd under entreprenadsskede och senare relationshandlingar. Du kommer att bidra till att säkerställa elleveransen till Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Dimensionering av kraftledningsstolpar av stål, trä och komposit
 • Dimensionering av fundament
 • Modellering och framtagning av montage- och tillverkningsritningar
 • Linberäkningar
 • Lastberäkningar
 • Samverka med projektörer/konstruktörer inom och utanför Sweco
 • Medverka vid olika möten som planeringsmöten, kundmöten etc.
 • Agera som ledande konstruktör

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har:

 • Civil- /högskoleingenjör inom maskinteknik, bygg, samhällsbyggnad eller motsvarande ingenjörsutbildning och arbetslivserfarenhet
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet som kraftledningskonstruktör inom 70-400kV
 • Erfarenhet av stolpkonstruktioner
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande, men inget krav om du:

 • Har erfarenheter från program så som tex RFEM, RSTAB, TEKLA, Inventor eller liknande
 • Har tidigare erfarenhet från konsultbranschen
 • Har utbildning i entreprenadjuridik
 • Minst 2 års erfarenhet av att ha jobbat med beräkningar

Du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga, vilket vi ser som avgörande då flera arbetsuppgifter görs i samråd med kollegor och externa aktörer. Du trivs i att ge stöd och bidra till att utveckla andra, du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Som person är du handlingskraftig och har förmåga att ta tydliga tekniska beslut, samt att arbeta uthålligt för att nå dina mål.

Ansökan

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Intervjun kommer att genomföras på svenska. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Sista ansökningsdagen är den 31 augusti.

Placeringsorter: Stockholm, Falun, Sundsvall, Skellefteå och Umeå

Kontakt

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta:

Jenny Evred, Gruppchef 
Telefonnummer: 072-191 08 43
E-post: jenny.evred@sweco.se

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.