0 av 0 för ""

Anna Karin Tagesson Jons

Regionchef

Lösningsorienterad regionchef med samarbete i fokus

Anna-Karin Tagesson Jons berättar att på Sweco skapar samarbetet mervärde, det är vad som skiljer oss från andra arbetsplatser. Precis som hon själv gärna delar med sig av sina kunskaper upplever hon att det också kommer tillbaka till henne. Hon jobbar som regionchef inom geoteknik och det passar henne att ha många olika kontaktytor.

– Det finns otroligt mycket kompetens inom Sweco och jag svarar gärna ’Det kan vi säkert lösa’ på alla utmaningar. Här jobbar vi i små och stora projekt, på lokal men ibland även nationell eller global nivå. Jag är ganska orädd och känner mig alltid välkommen att ta kontakt med en kollega oavsett land eller arbetsområde. Vi stärker upp vår kompetens genom att jobba tillsammans.

Globalt Sweconätverk ger insikter

De senaste åren har hon varit drivande i att skapa ett globalt Sweconätverk inom geoteknik där kollegor delar med sig av erfarenheter, referenser och teknikutveckling. Nätverket håller regelbunden kontakt och turas om att anordna webbinarier. Med medlemmar från övriga Europa och Indien ger det spännande insikter i hur arbetet sker runt om i världen.

Hon är imponerad av den stora kompetensbredden som finns i företaget vilket också främjar karriärmöjligheterna. Har man rätt vilja och attityd finns alla möjligheter att ta sig an nya utmaningar. Här får man uppskattning för att visa framfötterna, det sitter i Swecos ryggrad. Anna-Karin ser sig själv lite som en mentor och som chef förespråkar hon ett stort eget ansvar.

– Det är viktigt för mig att alla känner sig sedda och blir uppmuntrade till personlig utveckling. Vi är som en stor familj, och det är viktigt att skapa engagemanget tillsammans. Det är naturligt att vi har svagheter, styrkan är att vi kompletterar varandra. Genom samarbeten får alla möjligheten att växa, och jag tror att med rätt stöd vågar fler ta större ansvar – jag drivs av att se duktiga konsulter blomma ut och fyllas med självförtroende.

”Det är viktigt för mig att alla känner sig sedda och blir uppmuntrade till personlig utveckling. Vi är som en stor familj, och det är viktigt att skapa engagemanget tillsammans.

Vill du bli en av oss?

Kanske finns ditt nästa äventyr bland våra lediga jobb redan nu. Vi på Sweco letar alltid efter nya medarbetare, oavsett om du är ny eller erfaren konsult så vill vi lära känna dig. Vi är övertygade om att framtidens samhällen skapas genom ett gemensamt arbete, där alla perspektiv får höras och ta plats. Ingen kan allt, men tillsammans hanterar vi alla uppdrag inom samhällsutveckling.