0 av 0 för ""

Zoë Trender

Systemutvecklare och lösningsarkitekt
Östersund

Systemutveckling och lösningsarkitektur går ut på att förverkliga en lösning på ett problem som någon har identifierat. Så man kan säga att jag problemlöser på dagarna. Jag tycker om att förstå hur saker fungerar och skulle gärna vilja kunna bygga lösningar för livets små och stora problem. Genom kod och digitalisering ges även jag, som trots vattenpass inte lyckas få mina konstruktioner raka, en möjlighet att bygga och vara kreativ. Jag får vara snickare utan blåa tumnaglar.

Just nu har jag ett uppdrag som lösningsarkitekt på en myndighet. Där försöker jag hjälpa geologerna, som är verksamhetsspecialister, att hitta en teknisk lösning som möjliggör deras önskemål och visioner. För min del handlar det ofta om att se till att lösningen skapas inom ramen för den befintliga systemmiljön, så att den inte blir spretig, dyr och svårunderhållen. Därefter tar utvecklarna vid och realiserar önskemålen.

Det är just den där mixen av olika kompetenser som gör att jag också trivs på Sweco. Jag tycker det är så inspirerande att prata med och lära av kollegor på andra divisioner när de berättar om sin vardag och sina utmaningar och vi kan lära av varandra.

Jag tycker man ska komma till Sweco för att tillsammans med oss påverka utvecklingen och framtiden i en hållbar riktning. Här växer innovationer fram tack vare mixen av kompetenser hos oss och våra kunder. Dessutom har vi roligt under tiden. Det vill man väl inte missa?

Jag tycker det är som roligast när jag får möjlighet att bidra till att förbättra förutsättningarna för att vårt samhälle ska fungera på ett mer hållbart sätt. Det kan låta lite övermäktigt, men för mig räcker det att vara med och skapa förutsättningar till en förflyttning i hållbar riktning, kanske genom något så litet som att bygga en integration mellan två system, eller att automatisera en manuell process.

Jag blir väldigt stolt när jag läser om stora hållbarhetsprojekt som Sweco är involverat i. Personligen tycker jag att det var extra roligt med Swecos engagemang i ett projekt kring en av världens första energiöar. Denna typ av projekt gör reell skillnad för samhällsutvecklingen och den direkta kopplingen till samhällsnytta som vi har på jobbet är väldigt inspirerande. Jag tror att digitaliseringen är en viktig del i att lösa de stora globala utmaningarna vi har inom exempelvis energiomställning och hållbarhet. Vi inom IT kan inte göra det på egen hand, men det går heller inte utan oss och därför vill jag gärna hjälpa till om jag kan bidra.

  • Jag tycker det är som roligast när jag får möjlighet att bidra till att förbättra förutsättningarna för att vårt samhälle ska fungera på ett mer hållbart sätt

     

    – Zoë Trender

Vill du bli en av oss?

Kanske finns ditt nästa äventyr bland våra lediga jobb redan nu. Vi på Sweco letar alltid efter nya medarbetare, oavsett om du är ny eller erfaren konsult så vill vi lära känna dig. Vi är övertygade om att framtidens samhällen skapas genom ett gemensamt arbete, där alla perspektiv får höras och ta plats. Ingen kan allt, men tillsammans hanterar vi alla uppdrag inom samhällsutveckling.