0 av 0 för ""

Karriärmöjligheter som student

Redan som student kan du påbörja din karriär på Sweco. Genom studentevent kan du skapa kontakter inför framtiden som kan leda till både exjobb och en anställning efter studierna. Att attrahera, utveckla och behålla de främsta talangerna är avgörande för Swecos långsiktiga framgång. Som ung medarbetare på Sweco kommer du att få möjlighet att använda alla dina styrkor och att utveckla dem tillsammans med kollegor och kunder.

Starta din karriär med Swecos introduktionsprogram

För dig som är nyexaminerad och vill arbeta inom järnvägs- eller energibranschen erbjuder vi två introduktionsprogram: Järnvägsakademin och T&D Academy, som är en introduktion till vår verksamhet inom transmission och distribution.

Programmen ger dig en kickstart in i yrkeslivet och ett stort nätverk över hela landet samtidigt som du utvecklas både personligt och yrkesmässigt. Parallellt som du går programmen arbetar du som konsult i uppdrag.

Ansök till T&D Academy här! Ansökan till Järnvägsakademin öppnar i mars, håll utkik för mer information!

Järnvägsakademins deltagare står i en trappa på Swecos kontor

Sweco talent community

Vill du få information om när vi arrangerar studentevent eller få generella tips riktade till dig som student? Du som är student kan registrera dig på Sweco talent community för att få ta del av vårt nyhetsbrev riktat mot studenter. Där delar vi bland annat med oss av tips från rekryterare, arbetsmarknadsdagar och hur en arbetsdag på Sweco kan se ut.

Registrera dig på Sweco talent community så får du mail från oss en gång i kvartalet.

En kvinna i rosa blus står bredvid en man med glasögon som tittar på en kvinna i brun skjorta

Sweco drömarbetsgivare bland studenter!

Vi är väldigt stolta och glada att Sweco för femte året i rad rankas högst av alla teknikkonsultbolag bland landets blivande civil- och högskoleingenjörer, enligt Universums årliga studentundersökning.

Jag är väldigt glad över att kommande civil- och högskoleingenjörer ser Sweco som en framtida arbetsgivare. Ingenjörskompetens och kunskap om samhällsplanering är avgörande för transformationen till hållbara samhällen och städer, både nu och framåt. Därför är det extra glädjande att vi har lyckats nå ut med vilka vi är och vad vi kan bidra med som arbetsgivare, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

 

Ann-Louise Lökholm Klasson

Exjobb, praktik…

Vi värderar och tar tillvara på de färska kunskaper du som nyutbildad kan bidra med.

Läs om våra verksamhetsområden!

På Sweco formar vi framtiden tillsammans med våra kunder. Samtidigt formar vi vår egen framtid på en arbetsplats präglad av engagemang, expertis och nyfikenhet. Läs vår broschyr som presenterar våra olika verksamhetsområden!

Slingrande lysrör i tak

Studentevent

Träffa oss i höst! Vi berättar gärna om våra spännande projekt och karriärmöjligheter samt svarar på frågor om hur du kan söka jobb eller hur du får in en fot på Sweco.

Personer i en monter på en mässa

Vanliga frågor som student eller nyexaminerad

Hur ser Sweco på hållbarhet?

Hållbarhet är affärskritiskt för Sweco. På alla marknader där vi är verksamma har vi ett stort engagemang för att tillsammans med våra uppdragsgivare bidra till att planera och utforma framtidens hållbara samhällen och städer. Vi på Sweco hjälper våra kunder att ta sig an dessa utmaningar på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt i alla typer av uppdrag oberoende av vad projektet i slutändan ska bli. Tillsammans med våra kunder använder vi vår expertis för att utveckla industrier, byggnader, energisystem, infrastruktur och andra delar av vårt samhälle, enligt FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

Här kan du läsa mer om hur vi på Sweco arbetar med hållbarhet.

Hur många studenter anställer ni varje år?

Sweco växer hela tiden och vi rekryterar kontinuerligt. Som student kan du komma in på flera sätt, genom praktik är ett sätt, att göra sitt examensarbete hos oss ett annat. Årligen anställer vi mer än hundra nyexaminerade på Sweco.

Hur ser utvecklingsvägarna ut på Sweco?

Ständigt lärande är en del av vår kultur och en förutsättning för Swecos framgång. Vi lär oss genom erfarenheter, genom eget utforskande internt och externt, genom fysiska och digitala utbildningar, och framför allt i uppdrag tillsammans med våra kunder. Vi lär oss också i relationer med andra, genom nätverk, erfarenhetsutbyten, mentorskap med mera.

Förutom att utvecklas genom utmanande uppdrag erbjuder vi utvecklingsvägar som linjechef, specialist/expert eller uppdragsledare. Du kan även växa genom att arbeta i olika funktioner, på en annan avdelning eller kanske utomlands. Din energi och nyfikenhet som medarbetare är vägledande för hur din resa på Sweco ser ut.

Var finns Sweco?

Sweco har 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter anställda globalt. På Sweco i Sverige är vi 6 500 medarbetare som respekterar varandras olikheter och lär oss av varandra. Hos oss får alla utrymme och möjlighet att ta beslut och göra skillnad.  För att kunna vara nära våra kunder och bidra med lokal kompetens finns vi på 50 orter i Sverige. Här kan du se vilka orter vi har kontor på.

Vad är era tips för en nyexaminerad som är intresserad av att jobba på Sweco?

Det finns flera vägar att börja arbeta på Sweco; håll utkik på vår karriärsida efter lediga jobb, exjobb eller praktik. Du kan även registrera dig till Sweco talent community för att få nyhetsbrev. Samt följa oss i sociala medier och besöka vår monter under arbetsmarknadsdagar. Vilken utbildningsnivå som efterfrågas beror på tjänsten, men vi rekryterar både civilingenjörer, högskoleingenjörer och YH-utbildade till Sweco.

Vad har ni för uppdrag?

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Vi levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur och utför över 120 000 uppdrag i Europa och runt om i världen för att säkerställa rent vatten, effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar. Några exempel på uppdrag vi arbetar med just nu är utbyggnaden av Stockholms tunnelbana, flytt av Kiruna, ett nytt kraftvärmeverk i Eslöv, säkrad dricksvattentillgång i Uppsala och utveckling av nationell standard för skyfallskarteringar för MSB. Du hittar många fler av våra uppdrag i vårt projektgalleri!