Möjligheter som student

Att attrahera, utveckla och behålla de främsta talangerna är avgörande för Swecos långsiktiga framgång. Våra medarbetare går till arbetet varje dag, och var och en bidrar på sitt sätt med att forma morgondagens städer och samhällen. Som ung medarbetare på Sweco kommer du att få möjlighet att använda alla dina styrkor och att utveckla dem.

Studenteventet "Quiza med Sweco" - se det i efterhand!

Just nu får vi hitta nya sätt att träffas! Den 30 september, 2020, livesände vi ett digitalt event med hållbarhetstema riktat mot studenter. Under eventet hade vi en paneldiskussion där våra medarbetare berättade om konsultrollen och hur de jobbar med hållbarhet. Missade du eventet? Här kan du se det i efterhand!

Glöm inte att signa upp till vårt nyhetsbrev för studenter nedan (Sweco talent community), för att inte missa nästa chans att träffa oss!

Läs svar på frågor som skickades in under eventet!
/siteassets/karriar/quiza-med-sweco/200831_sweco_lunchevent_steg2_570x380.jpg
 • SWECO TALENT COMMUNITY 

  Vill du hålla dig uppdaterad när Sweco besöker din skola eller när intressanta tips dyker upp riktat till dig som student? Registrera dig på Sweco talent community så får du mailutskick ungefär en gång i kvartalet med info från oss om när vi besöker arbetsmarknadsdagar eller arrangerar event relevanta för dig! 

 • KARRIÄR PÅ SWECO – SHAPE OUR TOMORROW

  På Sweco formar vi framtiden tillsammans med våra kunder. Här skapas bättre boenden, smartare sätt att resa, grönare städer och mer hållbara samhällen. Samtidigt formar vi vår egen framtid på en arbetsplats präglad av engagemang, expertis och nyfikenhet. 

  Läs gärna igenom vår broschyr för mer information. 

 • UTVECKLING

  På Sweco är din utveckling viktig. Det är något vi lägger stort fokus på och ser som en del i ditt arbete som konsult och något som alla får möjlighet till.  

EXJOBB, PRAKTIK, TALANGPROGRAM, TRAINEE OCH SOMMARJOBB. Vi värderar och tar tillvara på de färska kunskaper du som nyutbildad kan bidra med.

Vanliga frågor

 • Hur ser Sweco på hållbarhet?
 • Var finns Sweco?
 • Hur ser utvecklingsvägarna ut på Sweco?
 • Hur ser Sweco på mångfald?
 • Hur hanterar vi ansökningar i linje med GDPR?
 • Hur många studenter anställer ni varje år?

Möt våra medarbetare

 • Från exjobb till specialist inom klimatanpassning

  Hur kan vi skydda och anpassa Sveriges kustsremsa inför kommande klimatförändringar? Intresset för just den frågan ledde miljökonsulten Sebastian Irminger Street till Sweco där han idag är en del av specialistgruppen Kust och Vattendrag.

  Hur hamnade du på Sweco?

  – Första gången jag på allvar kom i kontakt med Sweco var mot slutet av min specialisering, då jag precis hade läst en kurs om kusthydraulik på Lunds Tekniska högskola (LTH) och kände att detta var vad jag ville jobba med. Jag pratade med kursansvarig om vilka företag man kunde vända sig till och han tipsade mig om gruppen Kust och Vattendrag på Swecos kontor i Malmö. Ett sommarjobb ledde till ett exjobb som ledde till en anställning och sedan 2011 jobbar jag i specialistgruppen Kust och Vattendrag.

  Vad innebär rollen som miljökonsult inom ytvattenfrågor?

  – Ytvattenfrågan har blivit högaktuell efter flera kraftiga regn-, storm- och översvämningstillfällen som har lett till stora skadekostnader. Insikten om att vi måste anpassa våra samhällen för att möta ett förändrat klimat vinner framsteg på bred front.

  Att vara miljökonsult inom ytvatten innebär en möjlighet att vara med i ett förändringsarbete och bidra till en god samhällsutveckling där ytvattnet är en resurs snarare än en belastning. Det innebär också att anpassa våra städer till utmaningarna med kommande klimatförändringar.

  På vilket sätt kan du utvecklas på Sweco?

  – Jag arbetar i en utpräglad specialistgrupp och då är det naturligt att ligga i framkant kunskapsmässigt och aktivt bidra till att påverka samhällsutvecklingen. Detta ger möjligheter för mig som individ att utvecklas kunskapsmässigt. Dessutom finns det genom Swecos teknikområdesnätverk goda möjligheter att lära känna andra kollegor som jobbar med liknande frågeställningar.

  – Jag tror att det kommer variera beroende på var i landet vi tittar. Mellersta och norra Sverige har fortfarande så mycket landhöjning att stigande havsmedelnivåer inte kommer att vara ett allvarligt hot på länge. De har dessutom mestadels klippkust, så erosion är inget stort problem. Ser vi däremot till södra Sverige kommer skillnaden att vara tydligare. Jag tror att fler områden måste vallas in för att skyddas mot översvämning, men jag tror samtidigt att vi hittar sätt så att skydden i någon mån kan smälta in i den övriga stadsbilden. Jag tror också att hanteringen av dagvatten kommer att vara annorlunda, där vattnet kommer att vara mer synligt i stadsbilden istället för att vara nedgrävt i ett rör.

   

  /siteassets/karriar/medarbetare/sebastian-irminger-street.980x540pxjpg.jpg
  Fakta
  Namn
  Sebastian Irminger Street
  Ålder
  31
  Roll
  Uppdragsledare/specialist, Malmö