0 av 0 för ""

Karriärmöjligheter som student

Redan som student kan du påbörja din karriär på Sweco, du kan genom studentevent skapa kontakter inför framtiden som kan leda till både exjobb och en anställning efter studierna. Att attrahera, utveckla och behålla de främsta talangerna är avgörande för Swecos långsiktiga framgång. Som ung medarbetare på Sweco kommer du att få möjlighet att använda alla dina styrkor och att utveckla dem tillsammans med kollegor och kunder.

Studenteventet ”Quiza med Sweco 2.0” – se det i efterhand!

Den 7 oktober, 2021, livesände vi ett digitalt event med hållbarhetstema riktat mot studenter, en favorit i repris sedan 2020! Hållbarhetskoordinatorn Amanda Borneke var programledare och vår panel bestod av David Jirout, Helena Helgegren och Vania Khairallah som berättade om konsultrollen och hur de jobbar med hållbarhet i sin vardag. Vi gästades även av Filip Lundin från Sopköket som gav oss smarta tips i köket för att minska matsvinn. Utöver priserna som delades ut till vinnarna av quizet fick deltagarna under sändningen, och ni som nu hittat hit, även  ta del av Sopkökets guide (ENG): Quick Guide to joyful cooking and less food waste at home by Sopköket (pdf) – låt oss minska matsvinnet tillsammans!

Missade du eventet? Här kan du se det i efterhand! De frågor som ställdes under eventet finns besvarade längst ned på sidan i vår FAQ.

Glöm inte att signa upp till vårt nyhetsbrev för studenter nedan (Sweco talent community), för att inte missa nästa chans att träffa oss!

Exjobb, praktik…

Vi värderar och tar tillvara på de färska kunskaper du som nyutbildad kan bidra med.

Blond kvinna i samtal med en annan kvinna med folk runt omkring

Sweco Sveriges verksamheter

På Sweco formar vi framtiden tillsammans med våra kunder. Samtidigt formar vi vår egen framtid på en arbetsplats präglad av engagemang, expertis och nyfikenhet. Läs vår broschyr som presenterar våra olika verksamhetsområden!

Slingrande lysrör i tak

Sweco talent community

Vill du veta när vi arrangerar studentevent eller få generella tips riktade till dig som student? Registrera dig på Sweco talent community så får du mejl från oss en gång i kvartalet.

Personer i en monter på en mässa

Vanliga frågor som student eller nyexaminerad

Hur ser Sweco på hållbarhet?

Hållbarhet är en del av allt vi gör och levererar. Vi arbetar aktivt med att inkludera hållbarhetsaspekter och tjänster i våra anbud och utmanar kunder att kravställa oss hårdare i upphandlingar. Som konsult så svarar vi mot vad beställare önskar handla upp och vi har goda möjligheter att påverka om vi ser att hållbarhetsprestandan kan höjas i våra uppdrag. Vidare så förhåller vi oss till miljöbalken i en stor andel projekt där hållbarhetsaspekter finns integrerade, val av bästa möjliga plats och teknik, är ett exempel.

Hur många studenter anställer ni varje år?

Sweco växer hela tiden och vi rekryterar kontinuerligt. Som student kan du komma in på flera sätt, genom praktik är ett sätt, att göra sitt examensarbete hos oss ett annat. Årligen anställer vi mer än hundra nyexaminerade på Sweco.

Hur ser utvecklingsvägarna ut på Sweco?

Eftersom vårt arbete handlar om att möta morgondagens utmaningar måste vi alltid ligga steget före. Det är därför en kontinuerlig utveckling av våra medarbetare är avgörande både för individen och för Sweco fortsatt framgång. Så oavsett om du är nyexaminerad eller en erfaren konsult ger vi dig stora möjligheter att utveckla din kompetens, framförallt i våra uppdrag med också i samarbete med kollegorna. Våra vanligaste karriärvägar är linjechef, specialist och uppdragsledare.

Var finns Sweco?

Sweco har 17 500 anställda globalt, med cirka 6000 av dem i Sverige. För att kunna vara nära våra kunder och bidra med lokal kompetens finns vi på cirka 50 orter i Sverige.

Vad är era tips för en nyexaminerad som är intresserad av att jobba på Sweco?

Det finns flera vägar att börja arbeta på Sweco; våra jobbannonser, exjobb, samt att själv ta initiativ till att ta kontakt och träffa oss är några tips. Att komma som nyexad innebär att man bidrar med ett för oss oerhört värdefullt perspektiv – dvs det nya och fräscha. Vilken utbildningsnivå som efterfrågas beror på tjänsten, men vi rekryterar både civilingenjörer, högskoleingenjörer och YH-utbildade till Sweco.

Skulle ni vilja ge exempel på vad ni har för uppdrag?

Det korta svaret är att vi arbetar med uppdrag inom samhällsutveckling, stadsutveckling och infrastrukturprojekt. Vi gör både små och stora projekt, såsom att designa säkra övergångar för möss vid en motorväg till utbyggnaden av nya tunnelbanan till Nacka och Söderort. Våra uppdrag sträcker sig från havets botten till stratosfären. Det är en enorm bredd och variation i våra ca. 30.000 pågående uppdrag. 

Copy link
Powered by Social Snap