Swecos framtidspodd

I Swecos Framtidspodd undersöker vi hur digitalisering, ny teknik och nya insikter kan bidra till att göra framtidens städer och samhällen mer hållbara och bidra till att öka människors livskvalitet. Podden görs av Per Vidar Lundberg, Head of Digital Business Development.

pervidar480.jpg

#1 Framtidspodden möter Eric De Bruin och Christiaan Post 

Eric och Christiaan nominerades nyligen till de prestigefyllda Year In Infrastructure Award för deras innovativa sätt att arbeta med BIM och 3D-design i ett spårvagnsprojekt i Bergen, Norge. Per Vidar Lundberg träffade dem på plats i Singapore, där prisutdelningen ägde rum.

Lyssna på podden här

#2 Swecos Framtidspodd med prisvinnarna från Swecos arkitektverksamhet: Lukas Nowikowski och Ronald Cruz

Swecos Lukas Nowikowski och Ronald Cruz har tillsammans med sina samarbetspartners från ÅF Pöyry och Skanska varit på plats vid Autodesk University i Las Vegas för att ta emot priset för bästa BIM-projekt i kategorin ”Building Design, Large Projects” för European Spallation Source (ESS) i Lund. Autodesk University samlar varje år tiotusentals internationella åhörare i branschen och priset är unikt i sitt slag.

Lyssna på podden här 

#3 Swecos Framtidspodd: Sveriges Nya Geografi med Emma Andersson

Ett samtal med Emma Andersson, samhällsplanerare på Sweco. Människor flyttar inte bara till platser där jobben finns, utan till platser där de vill leva, bo och arbeta. Detta skifte har fått kommuners attraktivitet att öka i betydelse. För att stärka attraktiviteten måste kommunerna utgå från sina förutsättningar och styrkor. Det är en av slutsatserna i årets upplaga av Swecos rapport Sveriges nya geografi 2019 med attraktivitet hos Sveriges kommuner som tema.

Lyssna på podden här