Positiv energi på rekryteringsmingel i Stockholm

/siteassets/nyheter/2018/02_februari/minggrupp770x380.jpg

Positiv energi på rekryteringsmingel i Stockholm

23 februari 2018
I förra veckan bjöd Sweco in ett tjugotal nyanlända ingenjörer och arkitekter till ett rekryteringsmingel på vårt huvudkontor i Stockholm, som en del i initiativet Sverige tillsammans och 100-programmet. Det blev en eftermiddag fylld av nya möten, intervjuer och positiv energi!

Swecos medverkan i Sverige tillsammans innebär att vi ska erbjuda praktik eller jobb till minst 100 nyanlända under en treårsperiod. Genom våra rekryteringsmingel får chefer och nyanlända ingenjörer och arkitekter en chans att träffas och lära känna varandra.

 Tisdagens event började med att Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet, hälsade deltagarna välkomna och höll en presentation om Sweco. Därefter berättade konstruktören Deema Amayri om hur det är att arbeta på Sweco. Deema kom själv till Sverige från Syrien i augusti 2014 och blev anställd efter ett rekryteringsmingel.

– Det är roligt att få höra om allas erfarenheter och eftersom jag själv har varit ny i Sverige hoppas jag att jag kan ge lite tips och råd till dem som är här idag. Jag tycker att Sweco är en bra arbetsplats att börja sitt yrkesliv i Sverige på, för här samarbetar vi väldigt mycket och kollegorna i gruppen blir som en extra familj.

Anders Berglind var en av cheferna som deltog och intervjuade kandidater för Swecos byggkonstruktörer. Han är mycket nöjd med kvällen:

– Alla kandidater vi träffade var intressanta och hade bra cv:n. Vi är alltid intresserade av att komplettera vår organisation med kompetenta medarbetare och flera kandidater på eventet hade dessutom flera års yrkeserfarenhet från sitt hemland. Vi kommer att ta in flera kandidater på praktik nu i vår.

Felizia Pettersson från Swecos HR-avdelning höll i eventet tillsammans med sina kollegor och sammanfattar kvällen:

– Vi är väldigt glada och nöjda över den positiva stämning som vi skapade tillsammans i dag. Framförallt var det givande att träffa så många kompetenta och inspirerande kandidater. Intresset för Sweco och möjligheten att få praktisera här var stort och nu hoppas vi att dessa möten leder till att vi får många nya medarbetare!

För mer information, kontakta Felizia Pettersson

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.