Vi gratulerar årets traineer till diplomeringen

/siteassets/om-oss/inspiration/en-dag-pa-sweco/2019/06-juni/traineer-i-trappa770x380w.jpg

Vi gratulerar årets traineer till diplomeringen

26 juni 2019
Våra 21 deltagare i årets traineeprogram har nu diplomerats. Under en heldag presenterade traineerna sina projektarbeten som de arbetat med under de gångna nio månaderna. Vi vill gratulera samtliga deltagare och tacka för fantastiska insatser under årets lopp!

I traineeprogrammet 2018/2019 anställdes 21 nyutexaminerade ingenjörer, arkitekter, naturvetare och studenter med examen inom IT, som konsulter inom Swecokoncernen. Under nio månader har traineerna deltagit i ett skräddarsytt program med bolagsöverskridande projektuppgifter parallellt med arbete som anställd konsult. Amanda Rönn är ansvarig projektledare för Swecos traineeprogram, och berättar mer.

Hej Amanda! Vad har ni gjort under året?
– Vi har genomfört utbildningar inom bland annat hållbar utveckling och digitalisering, design thinking och presentationsteknik. Utöver det har traineerna arbetat med projektarbeten åt sina interna beställare på Sweco.

Hur skulle du sammanfatta diplomeringen?
– Jag är djupt imponerad av hur traineerna använt verktygen från utbildningsmodulerna och hur de omvandlat sina kunskaper till praktik i presentationerna på diplomeringsdagen. Det blir spännande att följa deras resa framöver nu när programmet avslutas och nya utmaningar tar vid.

Tre frågor till Anna Nordlöv, deltagare i traineeprogrammet.

Hej Anna! Vad handlade ert projektarbete om?
– Det handlade om att utveckla befintlig infrastruktur i Stockholm för framtida behov. Västerbron blev vår fallstudie då den står inför stora renoveringar, alternativt måste bytas ut. Vi såg då möjligheten att göra om brons funktion till att innehålla ett grönt stråk och att fokusera mer på gående och cyklister. Ni får hålla utkik, vår idé kanske blir verklighet en dag!

Vad tar du med dig från din traineeperiod?
– Det jag mest tar med mig är alla traineekompisar jag fått lära känna. Vi har verkligen varit ett toppengäng! Det har också varit en fantastisk möjlighet att få träffa folk ifrån olika delar inom Sweco, vilket har gjort arbetsplatsen ännu roligare att vara på. Under middagen efter diplomeringen försökte vi komma fram till vilket som har varit det bästa tillfället tillsammans, men det var så delade meningar att vi får se det som ett tecken på att hela programmet har varit super!

Vilket blir ditt nästa fokus på Sweco?
– Det frågas mycket om vad som händer nu framöver, men eftersom traineeprogrammet ligger "ovanpå" våra anställningar så blir det inte så mycket skillnad från tidigare. Mina uppdrag fortsätter precis som vanligt, men även om jag nu varit på Sweco i ungefär ett år så känner jag fortfarande en iver - det finns så mycket att lära sig!

Vill du ser mer av vad traineerna har gjort under sitt traineeår? Kolla in Swecos traineeblogg!