”Jag har ett starkt driv för att utveckla och skapa förändring”

/siteassets/nyheter/2021/04-apr/at-sweco-irma-770x380.jpg

”Jag har ett starkt driv för att utveckla och skapa förändring”

22 april 2021
Irma Karat Dzindo är en av de nominerade till ”Framtiden kvinnliga ledare 2021” som Sveriges chefsorganisation Ledarna, utser varje år. Idag jobbar Irma som affärsområdeschef där hon leder 45 medarbetare inom Swecos anläggningsverksamhet.

Hej Irma! Grattis till nomineringen till Framtidens kvinnliga ledare! Hur blev du nominerad?
– Personer i min omgivning har nominerat mig och anser att jag uppfyller de kraven som ställs inom ledarskap, resultat och potential att driva en verksamhet framåt. Jag känner mig enormt hedrad och jag vill tacka alla som nominerat mig!

Vad är viktigt för dig i ditt ledarskap?
– För mig är det viktigt att som ledare förstå och visa riktning för verksamheten, nyttja potentialen hos varje medarbetare, ge förutsättningar och verktyg för att sedan tillsammans kunna åstadkomma förändring. Detta gör jag genom att inkludera mina medarbetare och delegera ansvar till hela organisationen. Arbetet behöver vara tydligt, strukturerat och målinriktat.

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare?
– Jag har ett starkt driv för att utveckla och skapa förändring, är tydlig, ödmjuk och transparent. Jag har en stark kommunikativ förmåga och kan förenkla komplexa situationer och på så sätt lättare få gehör från medarbetarna. Jag har lätt för att fatta beslut men gör det tillsammans med min ledningsgrupp där olika aspekter lyfts och balanseras.

Vad ser du fram emot härnäst?
– Att ta nästa riktning in mot ett gemensamt och digitaliserat arbetssätt i en bransch som varit väldigt traditionell i många år. Vi behöver hitta effektivare verktyg och metoder för till exempel projektering av väg, gata och mark och positionera oss inom uppdrag för ett mer hållbart samhälle som till exempel projektering av framtidens elvägar!