Press

/siteassets/nyheter/2018/12_december/bolivia770.jpg

Nytt reningsverk ger bättre hälsa för befolkningen i Bolivia

03 december 2018
Sweco har fått uppdraget att designa ett avloppsvattenreningsverk i staden La Paz i Bolivia. La Paz saknar idag helt avloppsvattenrening och det nya verket ska hantera avloppsvatten från ungefär 1 miljon invånare med bättre hälsa och levnadsstandard som resultat.

Förändrat antal aktier och röster i Sweco AB (publ)

30 november 2018

Många städer genomgår en transportrevolution

27 november 2018
Den privatägda bilen har länge dominerat som transportmedel i storstäderna. Men med bilpoolar, elcyklar och självkörande fordon kan dess roll komma att utmanas.   
/siteassets/nyheter/2018/11_november/trelleborg770x380w.jpg

Trelleborg först ut med att skapa plan för cirkulärekonomi

26 november 2018
Trelleborgs kommun vill satsa på ett mer hållbart livsmedelssystem och anlitar nu Sweco för att skapa en plan för cirkulärekonomi. Genom att kartlägga produktion, konsumtion och avfall från livsmedel i området, samt samarbeta med nyckelaktörer för att identifiera förluster och möjligheter till förbättring, vill kommunen ta nästa steg mot ett kretsloppssamhälle.
/siteassets/nyheter/2018/11_november/framtiden.jpg

Mer fritid i Sverige om 30 år

22 november 2018
I en ny framtidsspaning identifierar Sweco två scenarier där antingen staden eller landsbygden har en central roll. Artificiell intelligens har gjort att vår sysselsättning förändrats och att vi fått mer tid för kreativitet och fritid. Det är på uppdrag av Richertska forskningsstiftelsen som Sweco tagit fram en framtidsstudie om hur Sverige kan se ut om 30 år.

Sweco utformar väg- och motorvägsförbättringar i Storbritannien

20 november 2018
Sweco ansvarar för projektering av en rad viktiga brittiska väg- och motorvägsförbättring, som partner till två ledande entreprenörer inom Highways Englands nya regionala leveransramverk på 10 miljarder euro.

Delårsrapport januari – september 2018 Sweco AB (PUBL)

08 november 2018
Stabil utveckling

Förändrat antal aktier och röster i Sweco AB (publ)

31 oktober 2018

Städer står dåligt rustade inför ökade extremväder

30 oktober 2018
Med klimatförändringar kan perioder med ökad nederbörd bli allt vanligare. Många kommuner och städer saknar dock en hållbar strategi för kommande förändringar.  
/siteassets/nyheter/2018/10_oktober/grattis_saira_770.jpg

Saira Alladin utses till Årets Kraftkvinna

26 oktober 2018
Saira Alladin, regionchef på Swecos energiverksamhet, tilldelades igår utmärkelsen Årets kraftkvinna 2018. Priset ges årligen ut till en kvinna i energisektorn aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor för att attrahera fler kvinnor till energibranschen.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.