Press

Presstelefon Sweco Sverige:
010-4845020

Frågor till Sweco-koncernens ledning hänvisar vi till koncernens presstjänst på telefonnummer:
073-0639844

Sweco tar fram mobilitetsvision för flamländska transportregioner

09 september 2019
Inom ramen för ett konsortium kommer Sweco att tillhandahålla processvägledning och ta fram en mobilitetsvision för flera transportregioner i Belgien. Projektet har beställts av det flamländska ministeriet för mobilitet och offentliga arbeten och är värt cirka 3,4 miljoner euro.

Svenska Ljuspriset går till Swecos arkitekter för studiesalar i Uppsala

06 september 2019
Swecos arkitekter har mottagit det uppmärksammade Svenska Ljuspriset för de nyinvigda studiesalarna på Ekonomikum i Uppsala. ”Projektet har genomförts med enorm passion och expertis om studiemiljöer och tron på den unga människan och hennes rättmätiga krav på värdighet”, skriver juryn i sin motivering.
/siteassets/nyheter/2019/09-september/gavle_770.jpg

Sweco anlitas i förnyat uppdrag för moderniseringen av Gävle sjukhus

02 september 2019
Sweco har kontrakterats uppdraget att ta fram programhandlingar för moderniseringen av Gävles sjukhus enligt en förnyad förfrågan. Kunden är Region Gävleborg och uppdraget omfattar framtagning av förstudie och programhandling samt en option på systemhandling.

Laddgator underlättar för elbilsförare i Stockholm

27 augusti 2019
I takt med att antalet laddbara bilar ökar i Stockholm, ökar också efterfrågan på laddmöjligheter på gatorna. Stockholmarna behöver snart inte längre vara oroliga för att elen ska ta slut när de använder sina elbilar, för nu möjliggör Stockholms stad fler laddare på utvalda sträckor, så kallade laddgator.
/siteassets/nyheter/2019/08-augusti/e-handel770.jpg

Ny rapport: Så kan kommunerna planera för växande e-handel

21 augusti 2019
Svensk e-handel dubbleras var femte år, och utvecklingen beräknas fortsätta. I ett uppdrag för Huddinge kommun har Sweco tagit fram rekommendationer som visar hur kommuner kan planera för att hantera e-handelsutvecklingen. En rekommendation är att bygga särskilda hubbar för e-handel som gör distributionen till slutkonsumenten effektiv.
/siteassets/nyheter/2019/08-augusti/mattias-goldmann-770x380.jpg

Mattias Goldmann ny hållbarhetschef på Sweco

19 augusti 2019
Mattias Goldmann tillträder som Chief Sustainability Officer på Sweco och blir en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp. Mattias kommer närmast från rollen som vd på tankesmedjan Fores.

Sweco förvärvar NRC Groups konsultverksamhet inom järnvägsinfrastruktur

12 augusti 2019
Sweco har undertecknat ett avtal om att förvärva NRC Groups verksamhet inom rådgivning och tekniska konsulttjänster för järnvägsinfrastruktur. I och med förvärvet blir Sweco den ledande experten och leverantören inom järnvägsdesign i Finland, samtidigt som Sweco stärker sin position i Sverige.

Delårsrapport januari – juni 2019 Sweco AB (PUBL)

16 juli 2019
Fortsatt positiv utveckling

Sweco förvärvar Tovatt Architects & Planners

01 juli 2019
Sweco stärker sin position inom stadsplanering och byggnadsarkitektur genom att förvärva Tovatt Architects & Planners. Efterfrågan på hållbara stadsmiljöer och byggnader blir allt mer komplex och med Tovatt kan Sweco erbjuda en ovanligt komplett kompetens, både i Sverige och internationellt.

Fullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan tro

12 juni 2019
En ny rapport från Sweco analyserar hur europeiska konsumenter kommer att påverkas av elektrifieringen. Slutsatsen är att elektrifiering är ett av våra bästa verktyg för att motverka klimatförändringar och med begränsad kostnad för konsumenter.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.