Sweco förbättrar översvämningsskydd i Polen

Sweco förbättrar översvämningsskydd i Polen

10 november 2016

Sweco har tecknat två nya avtal med Regional Water Management Authority i Wrocław och Regional Water Management Authority i Szczecin för att tillhandahålla konsulttjänster till projektet Odra-Vistula Flood Management, komponent 5.4. Projektet, som samfinansieras av Världsbanken, syftar till att förbättra översvämningsskydd för människor som bor i området.

- Att säkerställa och förbättra översvämningsskydd är en av de viktigaste faktorerna för att säkra en hållbar social och ekonomisk utveckling i en region eller ett land. Att bli utvalda för dessa projekt i Polen är en bekräftelse på Swecos erkända expertis inom översvämningsskydd, säger Ina Brandes, vd Sweco Centraleuropa.

I dessa unika projekt för Polen kommer Sweco att tillhandahålla konsulttjänster till Regional Water Management Authority i Wrocław och Regional Water Management Authority i Szczecin. Detta inkluderar exempelvis förberedelse av detaljerade design- och anbudsunderlag, verifiering av befintliga konstruktioner, övervakningstjänster för byggnation samt förberedelse av miljö- och sociala säkerhetskontrollsdokument.

Värdet på avtalen uppgår till 117 miljoner PLN (ungefär 265 miljoner SEK eller 27 miljoner EUR) och kommer att ta cirka 78 månader att genomföra.

För ytterligare information kontakta:

Ina Brandes, vd Sweco Centraleuropa, +49 (0) 421 2032757, ina.brandes@sweco-gmbh.de

Åsa Barsness, Kommunikationsdirektör, Sweco, +46 (0) 703823686, asa.barsness@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.