Dariush Rezai ny affärsområdeschef för Sweco Danmark

Dariush Rezai ny affärsområdeschef för Sweco Danmark

11 januari 2017

Dariush Rezai har utsetts till ny affärsområdeschef för Sweco Danmark och efterträder John Chubb.

- Med Dariush Rezai får Sweco Danmark en ledare med lång erfarenhet av och stor kunskap om den danska marknaden. Han har tunga meriter när det gäller att åstadkomma resultat och utveckla organisationer. Jag vill även tacka John Chubb för att han förbättrat den danska verksamheten och lagt grunden för fortsatt framgång, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för Sweco.

Dariush Rezai tillträder som affärsområdeschef för Sweco Danmark senast den 1 april 2017. Han är för närvarande President, Mobile Communication på Eltel. Dariush Rezai har lång erfarenhet av danskt näringsliv, framför allt inom tjänste- och byggsektorn där han haft ledande positioner på NCC, Accenture och Deloitte. Han är en stark ledare med fokus på att utveckla både kunder och medarbetare.

- Jag ser fram emot att utveckla Sweco till Danmarks mest respekterade kunskapsföretag inom teknik, miljö och arkitektur. Med vår lokala närvaro, starka kundrelationer och den samlade kompetensen av 14 500 ingenjörer och arkitekter i Europa är Sweco unikt positionerat för att planera och utforma framtidens samhällen och städer i Danmark, säger Dariush Rezai, tillträdande affärsområdenschef för Sweco Danmark.

Dariush Rezai kommer att ingå i Sweco-koncernens ledningsgrupp.

John Chubb fortsätter som affärsområdeschef till den 31 mars och lämnar därefter Sweco.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Carlsson, vd och koncernchef, 08-695 6660, tomas.carlsson@sweco.se

Dariush Rezai, tillträdande affärsområdeschef Sweco Danmark, +45 52 14 75 75  

Åsa Barsness, kommunikationsdirektör Sweco, 070-382 3686, asa.barsness@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.