Sweco expanderar i Norge

Sweco expanderar i Norge

23 oktober 2017

Sweco förvärvar Dimensjon Rådgivning AS, ett norskt teknikkonsultföretag baserat i Stavanger. Dimensjon är specialiserat inom samhällsplanering, byggteknik och infrastruktur.

- Jag är glad att kunna välkomna Dimensjon Rådgivning till Sweco. Vår gemensamma ambition är att vara den mest tillgängliga och engagerade partnern med erkänd expertis och detta är ett steg mot att uppfylla det löftet. Med detta förvärv stärker vi vår ledande position i västra Norge, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco.

Dimensjon erbjuder tjänster inom samhällsplanering, byggteknik och infrastruktur. Företaget grundades 2001 och har 47 anställda på sitt kontor i Stavanger i sydvästra Norge. Omsättningen uppgick under 2016 till 62 miljoner NOK.

- Dimensjon och Sweco passar väl ihop, både vad gäller kompletterande expertområden och företagskultur. Vi arbetar redan tillsammans i en rad projekt samt ser fram emot att planera och utforma framtidens samhällen och städer som en del i samma organisation, säger Njål Erland, styrelseordförande i Dimensjon.

- Med Dimensjon som en del av vårt team så stärker vi vår position på en viktig och lovande regional marknad. Dimensjon kompletterar oss mycket bra, särskilt inom infrastruktur, och vi är mycket glada att kunna välkomna våra nya kollegor till Sweco, säger Grete Aspelund, affärsområdeschef Sweco Norge.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Carlsson, vd och koncernchef, Sweco, tomas.carlsson@sweco.se, 08-695 66 60

Grete Aspelund, affärsområdeschef, Sweco Norge, grete.aspelund@sweco.no, +47 488 93 935

Per Holmlund, Head of Public Relations, Sweco, p.holmlund@sweco.se, 073-156 03 12

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.