Sweco expanderar på den belgiska byggkonsultmarknaden

Sweco expanderar på den belgiska byggkonsultmarknaden

25 augusti 2017

Sweco förvärvar Snoeck & Partners, ett belgiskt byggkonsultföretag med en väletablerad marknadsposition i västra Belgien.

- Snoeck & Partners är ett bra komplement till Swecos belgiska kunderbjudande. Förvärvet stärker vår närvaro i västra Belgien och bidrar till den kontinuerliga ambitionen att vara varje kunds mest närvarande och engagerade partner med erkänd expertis, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco.

Snoeck & Partners grundades 1958 och har en väletablerad position i västra Flandern. Företaget erbjuder tjänster inom arkitektur, konstruktion och infrastruktur, har 24 anställda samt kontor i Kortrijk. Nettoomsättningen uppgick under 2016 till EUR 3,3 miljoner.

- Att bli en del av Sweco är rätt nästa steg för vårt företag, utifrån aspekter såsom vår gemensamma syn på verksamhet och kundfokus, liksom Swecos internationell närvaro. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våra nya kollegor, lösa våra kunders utmaningar samt planera och utforma framtidens städer och samhällen, säger Hugo Snoeck, vd för Snoeck & Partners.

- Vi är glada att kunna hälsa våra nya kollegor på Snoeck & Partners välkomna till Sweco. Våra företag passar väl ihop avseende kunderbjudande och företagskultur. Förvärvet stärker våra möjligheter ytterligare att erbjuda kunderna lokal närvaro och global expertis, säger Erwin Malcorps, chef för Sweco Belgien.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Carlsson, vd och koncernchef Sweco, tomas.carlsson@sweco.se, 08-695 66 60

Erwin Malcorps, chef Sweco Belgien, erwin.malcorps@swecobelgium.be, +32 473 888 202

Per Holmlund, presschef Sweco, p.holmlund@sweco.se, 073-156 03 12

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.