Sweco får byggkonstruktionsuppdrag för Kungliga Operan

Sweco får byggkonstruktionsuppdrag för Kungliga Operan

13 september 2017

Sweco anlitas av Statens fastighetsverk i samband med att Kungliga Operan ska moderniseras. Byggnaden har ett stort kulturhistoriskt värde och uppdraget omfattar bland annat renovering och utformning av nya lokaler.

Kungliga Operan i Stockholm är Sveriges nationalscen för opera, balett och modern dans. I december 2016 beslutade regeringen att låta Statens fastighetsverk modernisera byggnaden, som ursprungligen uppfördes 1773. Projektet innebär en genomgripande renovering och ombyggnad för att bättre stödja operans behov.

- Sweco har i sitt anbud visat på en organisation med bra referenser i projekt som till stor del liknar detta uppdrag i omfattning och komplexitet. Vi ser nu fram emot att påbörja arbetet, säger Ulrika Berglund, projektchef vid Statens fastighetsverk

- Kungliga Operan är en kulturbärare och ett landmärke i Stockholm med ett stort historiskt värde. Vi är glada att kunna bidra med engagemang och expertis för att modernisera och rusta operan inför framtiden, säger Åsa Bergman, affärsområdeschef, Sweco Sverige.

Swecos tjänster inkluderar byggkonstruktion, geoteknik och byggfysik. Ombyggnaden blir omfattande och nya lokaler kommer att skapas genom både rivning och tillbyggnad. Dessutom ska förändringar ske i nuvarande lokaler, varav många med ett högt kulturhistoriskt värde. Projektet genomförs i nära samarbete med Kungliga Operan.

Projektet påbörjas omgående och byggnationen ska vara klar 2025.

För ytterligare information kontakta:

Åsa Bergman, affärsområdeschef Sweco Sverige, 08-695 64 03, asa.bergman@sweco.se

Per Holmlund, presschef, 073-156 03 12, p.holmlund@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.