Sweco ska planera och utforma fastighetsprojektet Grand Central i Frankfurt am Main

Sweco ska planera och utforma fastighetsprojektet Grand Central i Frankfurt am Main

16 oktober 2017

Sweco har fått uppdraget av Groß & Partner mbH och Phoenix Real Estate Development GmbH att planera och utforma betydande delar av Frankfurt Grand Central, ett kommersiellt fastighetsprojekt i centrala Frankfurt am Main, Tyskland.

Området bredvid Frankfurts centralstation, en av Europas mest trafikerade, ska genomgå en omfattande förändring. 18 000 kvadratmeter, inklusive flera befintliga byggnader från 1970-talet, kommer att moderniseras. Experter från Sweco och det nyligen förvärvade Jo Franzke Generalplaner GmbH kommer att bistå med tjänster inom planering, arkitektur, byggkonstruktion och renovering för projektet Grand Central - byggnad A och B.

Grand Central Frankfurt är ett mångfacetterat och ambitiöst stadsutvecklingsprojekt i hjärtat av Frankfurt. Vi kommer att bistå med expertis och engagemang från konsulter i Tyskland och Polen samt Jo. Franzke, säger Ina Brandes, affärsområdeschef för Sweco Centraleuropa.

Projektet Grand Central Frankfurt - byggnad A och B består av två nya sammanlänkade sjuvåningsbyggnader. Den sammanlagda ytan ovan jord blir 52 000 kvadratmeter, dessutom tillkommer en omfattande utomhusanläggning och ett underjordiskt tvåvåningsgarage. Flera befintliga byggnader kommer i samband med detta att rivas. Byggnaderna ska bli DB Netz Ags nya huvudkontor, ett dotterbolag till Deutsche Bahn med 2 200 anställda.

Alla byggnader kommer att möta LEED Gold-standard för hållbara byggnader.

För ytterligare information kontakta:

Ina Brandes, President, Sweco Central Europe, +49 421-203 27 57, ina.brandes@sweco-gmbh.de

Per Holmlund, Head of Public Relations, Sweco, 073-156 03 12, p.holmlund@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.