Sweco får förtroendet att samordna planerings- och godkännandeprocessen för den nya likströmsanslutningen A-Nord i Tyskland

Sweco får förtroendet att samordna planerings- och godkännandeprocessen för den nya likströmsanslutningen A-Nord i Tyskland

23 februari 2018

Sweco anlitas av Amprion GmbH att agera rådgivare vid planeringen av den nya DC-anslutningen A-Nord, som kommer att överföra förnybar energi från norra Niedersachsen till Nordrhein-Westfalen, i Tyskland. Sweco kommer att agera huvudsamordnare för godkännande- och planeringsprocesserna.

"Den nya strömkabeln kommer att stödja Tyskland i övergången till förnybar energi genom vindkraftstransmission till Nordrhein-Westfalen. Vi ser fram emot att samarbeta med Amprion GmbH i detta stora och viktiga projekt", säger Ina Brandes, affärsområdeschef för Sweco Central Europe. 

Likströmsanslutningen A-Nord planeras huvudsakligen som en underjordisk kabel. Den kommer att vara cirka 300 kilometer lång och med en överföringskapacitet på 2 GW, vilket motsvarar den genomsnittliga energiförbrukningen för två miljoner människor. Sweco kommer att ge stöd genom övergripande samordning och dokumentationsförberedelse. 

Sweco har tidigare erfarenhet från liknande nätförlängningsprojekt, såsom högspänningsledningen Gütersloh-Lüstringen, där Swecos experter varit ansvariga för att utarbeta dokumentation för godkännandeprocessen. 

Projektet har beställts av Amprion GmbH, en transmissionssystemoperatör verksam i Tyskland och Europa. Amprion driver det största högspänningstransmissionsystemet i Tyskland.

Projektet förväntas vara klart i slutet av 2025.

För ytterligare information kontakta:

Ina Brandes, affärsområdeschef, Sweco Central Europe, +49 (0)421 203 27 57, ina.brandes@sweco-gmbh.de

Lars Torstensson, kommunikationsdirektör, +46 (0)702 73 48 79, lars.torstensson@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.