Sweco utformar väg- och motorvägsförbättringar i Storbritannien

Sweco utformar väg- och motorvägsförbättringar i Storbritannien

20 november 2018

Sweco ansvarar för projektering av en rad viktiga brittiska väg- och motorvägsförbättring, som partner till två ledande entreprenörer inom Highways Englands nya regionala leveransramverk på 10 miljarder euro.

Det nya ramverket ingår i Highways Englands nya ”Routes to Market”-program, vars syfte är att förbättra säkerheten och minska trafikstörningar i England. Som huvudkonstruktör till Galliford Try och GRAHAM kommer Sweco att arbeta med tre delar av programmet under en tidsram på sex år och är den enda konsulten att arbeta med fler än två delar.

Sweco kommer att tillhandahålla tjänster som sträcker sig från dimensionering till detaljprojektering, ge expertråd om livscykelkostnad och framtida underhålls- eller inspektionskrav samt ge stöd för digital transformation.

Uppdraget är det senaste i en rad betydande tilldelningar från Highways England under de senaste 18 månaderna.

”Uppdraget innebär en stor framgång för Sweco. Det kommer att spela en nyckelroll för att stärka vår närvaro i södra England, där det finns stor potential för oss att expandera inte bara inom transport, utan inom alla de delar där vi tillhandahåller tjänster till våra kunder", säger Max Joy, vd på Sweco UK.

För ytterligare information, kontakta:

Heather Astin, kommunikationschef Sweco UK, +44 113 307 3221, Heather.Astin@sweco.co.uk

Johnny Nylund, presschef, +46 73 773 5189, johnny.nylund@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.