Talboom blir en del av Sweco

Talboom blir en del av Sweco

16 januari 2020

Sweco har tecknat avtal om att förvärva Talboom Group, ett belgiskt konsultföretag med 110 medarbetare som främst är verksamt inom läkemedels- och infrastrukturbranscherna. 

”Sweco och Talboom kompletterar varandra perfekt, såväl geografiskt som sett till affärsprofil. Sweco har redan en stark närvaro i Belgien inom industrisektorn och med Talboom får vi en ledande position inom det attraktiva segmentet för läkemedelsforskning. Vi stärker oss därutöver även inom infrastruktur. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor och att leverera hållbara lösningar till våra kunder”, säger Erwin Malcorps, affärsområdeschef för Sweco Belgien.                                                       

Talboom Group grundades 1969 och har idag 110 anställda experter med bred erfarenhet av att leverera ingenjörslösningar inom segmenten läkemedel, bioteknik och infrastruktur. Belgien är starkt inom läkemedelsforskning och genom förvärvet av Talboom kommer Sweco att inta en ledande position i Belgien inom detta område. Talboom fokuserar främst på den flamländska delen av Belgien och har sitt huvudkontor i Puurs. Nettoomsättningen 2018 uppgick till 12,2 miljoner EUR.

”Under åren har vi skapat nära relationer med våra kunder, baserat på förtroende och innovation utifrån kundernas behov. Genom att bli del av Sweco säkerställer vi att våra kunder får tillgång till en ännu bredare kompetensbas och internationell erfarenhet. Dessutom kommer våra medarbetare att fortsättningsvis kunna delta i de mest spännande projekten, och med full tillgång till Sweco-koncernens breda kompetensbas. Vi ser fram emot att samarbeta för att forma framtidens hållbara städer och samhällen och vi kommer självklart att fortsätta att ge kunder vårt fulla engagemang, säger Jan Filip Talboom, styrelseordförande för Talboom Group.

För ytterligare information, kontakta:

Erwin Malcorps, affärsområdeschef Sweco Belgien, +32 473 888 202, erwin.malcorps@swecobelgium.be

Katia Van de Voorde, kommunikationschef Sweco Belgien, +32 477 61 25 15, katia.vandevoorde@swecobelgium.be

Johnny Nylund, presschef Sweco Group, +46 73 773 5189, johnny.nylund@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.