Sverige tillsammans och 100-programmet

Sweco deltar i regeringens satsning Sverige tillsammans och vi står därmed beredda att ta emot minst 100 nyanlända på jobb eller praktik.

Detta innebär konkret att Sweco kommer att erbjuda praktik för minst 100 utlandsfödda, med målsättningen att därefter kunna erbjuda anställning.

– Flyktingkrisen har skapat en extraordinär situation i Sverige och världen. Som ett företag som står för en stor del av samhällsutvecklingen har Sweco en självklar roll att bidra med konstruktiva lösningar. Det gör vi genom att göra det vi kan bäst – att vara en bra arbetsgivare och erbjuda praktik och jobb till personer som kan och vill vara med och forma ett mer hållbart samhälle. Med de nyanländas kompetens får vi ännu bättre möjligheter att utveckla framtidens Sverige, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

Om Sverige tillsammans och 100-programmet

Sverige tillsammans är en nationell samling initierad av statsminister Stefan Löfven, med syfte att skapa ännu bättre förutsättningar för nyanlända som kommer till Sverige. Sweco är ett av de företag som kommer att erbjuda jobb eller praktik till minst 100 nyanlända under en treårsperiod (2016-2018). Därmed ingår Sweco i den så kallade 100-klubben. 

Här kan du läsa mer

regeringen.se
100 nyanlända får jobb eller praktik på Sweco (pressmeddelande 2015-10-12).

Följ våra nya medarbetare i artikelserien Ny i Sverige och på Sweco. 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.