Brf Majstången, Göteborg

Bostadskvarteret Majstången är ett halvt kvarter i Göteborg som står bland de klassiska landshövdingehusen i Majorna. Bostadshuset har fyra våningar varav tre i trä, en entrévåning i mörkt tegel och rymmer 79 lägenheter.

Fakta

Kund: JM AB

Projekttyp: Husbyggnad


Kategori:
Bostäder

Uppdragstyp: Nyproduktion

Adress: Majstångsgatan, Majorna, Göteborg, Sverige

Antal lägenheter: 79

Uppdragsansvarig: Kajsa Crona

Handläggande arkitekt: Cecilia Bolinder

Handläggande ingenjör: Catarina Johansson

Uppdrag

Fasaduttrycket är en tolkning av landshövdingehusets uppdelning med bottenvåning i sten och en översta våningen som ofta har ett lättare uttryck än mittenvåningen. Översta våningen har slät panel medan de mellanliggande våningarna har en rustik panel med lockpanel som ger en oregelbunden och kraftig reliefverkan. Landshövdingehusens genomgående lägenheter med siktlinje genom vardagsrum och kök finns även i brf Majstången. Det stora vardagsrummet och köket, som sträcker sig från fasad till fasad, har en rymlig köksö och infällda vitvaror. Köksbordet har sin plats vid fönstret mot gården. Projektet hamnade hos Swecos arkitekter via en vunnen tävling och uppdraget har varit framtagande av programhandling, systemhandling, bygglov och bygghandling.

Foto: Felix Gerlach

Majstången_Felix Gerlach 1.jpgMajstången_Felix Gerlach 2.jpgMajstången_Felix Gerlach 3.jpgMajstången_Felix Gerlach 4.jpgMajstången_Felix Gerlach 5.jpg