0 av 0 för ""

Återbruk

För att framtidens fastigheter ska klara kraven på att bli klimatpositiva är den cirkulära affären ett måste

Ökad efterfrågan på återbrukade byggvaror

Ett stort engagemang och nya krav för återbruk i bygg- och fastighetssektorn innebär ökade möjligheter för klimatsmart byggande. Utmaningen för att den cirkulära ekonomin ska bli en miljövinst är att ännu fler fortfarande behöver välja återbrukade byggvaror redan i planeringsstadiet. Genom att använda material på ett mer effektivt sätt och ge det en längre livslängd kan behovet av att producera nytt minska. Vi på Sweco har relevant och uppdaterad information kring återbruksprodukter som finns i lager just nu.

Sverige ställer om till en cirkulär ekonomi

70 procent av allt byggavfall ska återvinnas, det bestämdes av EU 2020 och ledde till att regeringen beslutade om den nationella strategi som ska göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland. Det innebär att hela branschen måste ställa om från linjär till cirkulär ekonomi, men många vet inte hur. Swecos erfarna konsulter har stor kompetens inom hela kedjan, från analys och planering till genomförande.

Swecos återbrukstjänster

  • Återbruksinventeringar och återbrukssamordning
  • BIM-krav för återbruk, informationslagring och digitalisering av gamla fastigheter
  • Logistikplanering och förvaltningsstrategier
  • Klimatberäkningar och klimatoptimering
  • Utbildning och coachning gällande möjligheterna kring återbruk

 

Vill du veta mer om Återbruk?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Copy link
Powered by Social Snap