Urban Insight

Med ca 16 000 experter som planerar och utformar våra städer och samhällen, skapar Sweco en mer hållbar framtid. För att visa på vår expertis - både vad gäller lokalkännedom och global kapacitet – som en ledande rådgivare för utvecklingen av Europas städer - har Sweco lanserat ett globalt initiativ kallat Urban Insight. Detta initiativ ger oss insikter kring hållbar stadsutvecklingen i Europa, sett från ett medborgarperspektiv.

Om Urban Insight

Urban Insight är ett långsiktigt initiativ och bygger på en serie rapporter skrivna av Swecos experter.

Rapporterna publiceras löpande under året, med olika tema varje år. Under 2018 var temat Urban Move - hållbar utveckling och mobilitet i Europas stader. I år, 2019 är temat energi, med sex rapporter som kommer släppas under året.

Här kan du ta del av det senaste sammanfattningarna av rapporterna och också höra vår energiexpert Magnus Lindén kommentera. 

Rapport #4 – Fullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan tro

Elektrifieringen är ett av våra bästa verktyg för att minimera klimatförändringarna. Men hur ska det gå till och vad kommer det att kosta? Swecos energiexpert Magnus Lindén reder ut begreppen!

Ladda ner sammanfattning av rapporten här

Rapport #3 – REDUCE, REUSE AND REIMAGINE – SUSTAINABLE ENERGY DEVELOPMENT IN THE CITY

Visste du att produktionen av el och värme står för mer än hälften av utsläppen av växthusgaser inom EU? Med modern teknik skulle utsläppen kunna minskas och stora mängder av energin vi använder återanvändas.

Ladda ner sammanfattning av rapporten här.

 

Rapport #2 The Limits to Renewable Energy.

Vi har tekniken och infrastrukturen som krävs för att öka användningen av förnybar energi. Men vad är det som håller oss tillbaka? 

Ladda ner sammanfattning av rapporten här.

För mer information om Urban Insight och för att läsa rapporterna i sin helhet, besök Urban Insights websida: swecourbaninsight.com

Vill du prata energi med oss?

Kontakta vår energiexpert Magnus Lindén, 070 994 13 58, magnus.linden@sweco.se

 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.