0 av 0 för ""

CSRD Explained:

Vad innebär ESRS?

Här är nya EU-kraven för hållbarhetsredovisning

Den 1 januari 2024 börjar CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) tillämpas. CSRD är ett nytt EU-direktiv som ska säkerställa att företag rapporterar effekten av verksamhetens sociala och miljömässiga aktiviteter. Syftet är att säkra transparens kring hållbarhet och skapa bättre förutsättningar för att EU ska klara sina målsättningar om netto nollutsläpp 2050.

I det nya EU-direktivet ingår även ESRS (European Sustainability Reporting Standards) som är en ny gemensam rapporteringsstandard för hållbarhetsredovisning som täcker in 12 olika rapporteringsområden.

Enkelt förklarat kan man säga att CSRD fastställer vilken hållbarhetsinformation berörda bolag ska redovisa, medan ESRS beskriver hur den ska redovisas.

Våra experter går igenom ESRS steg-för-steg

– varje vecka släpps ett nytt avsnitt

Är du en av många som försöker greppa de viktigaste delarna av ESRS? Räcker tiden inte till? Vi hjälper dig att få koll! Under 12 veckor kommer vi gå igenom alla 12 ESRS och berätta vad som är viktigast att känna till. Från och med 25 september kommer vi varje fredag släppa ett 10 minuter långt avsnitt. Perfekt för pendlingen till jobbet eller första kaffekoppen!

Fyll i dina uppgifter nedan så kommer du varje fredag att få en länk till veckans avsnitt – och dessutom möjlighet att i förväg skicka in dina frågor till våra experter. Vi ser fram emot att skapa klarhet i ESRS under hösten tillsammans med dig!

Under hösten kommer vi gå igenom:

Vill du komma i kontakt med oss på Sweco kring dessa frågor? Kontakta gärna Sofie Ek, senior hållbarhetsstrateg.

Är ni redo för CSRD?

Redan från 1:a januari 2024 är det dags för många bolag som har verksamhet inom EU att börja rapportera enligt CSRD, därmed kommer de även behöva ta sig an ESRS. Är ni ett av dessa?

Söker ni stöttning för att bli redo för de nya – och kommande – hållbarhetskraven? Vi på Sweco erbjuder en helhetslösning för ert CSRD-behov. Från kompetensutveckling och strategiarbete till att etablera de operativa verktyg som krävs i praktiken – vi hjälper er genom hela processen.

Ja tack, jag vill prenumerera!

Fyll i formuläret så skickar vi nya avsnitt till dig varje vecka. Du kan också ställa frågor till våra experter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.