0 av 0 för ""

CSRD Explained:

Vad innebär ESRS?

Här är nya EU-kraven för hållbarhetsredovisning

Den 1 januari 2024 börjar CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) tillämpas. CSRD är ett nytt EU-direktiv som ska säkerställa att företag rapporterar effekten av verksamhetens sociala och miljömässiga aktiviteter. Syftet är att säkra transparens kring hållbarhet och skapa bättre förutsättningar för att EU ska klara sina målsättningar om netto nollutsläpp 2050.

I det nya EU-direktivet ingår även ESRS (European Sustainability Reporting Standards) som är en ny gemensam rapporteringsstandard för hållbarhetsredovisning som täcker in 12 olika rapporteringsområden.

Enkelt förklarat kan man säga att CSRD fastställer vilken hållbarhetsinformation berörda bolag ska redovisa, medan ESRS beskriver hur den ska redovisas.

Våra experter går igenom ESRS steg-för-steg

– vad är viktigast att känna till?

Är du en av många som försöker greppa de viktigaste delarna av ESRS? Räcker tiden inte till? Vi hjälper dig att få koll! I höstas gick vi under 12 veckor igenom alla 12 ESRS och berättade vad som är viktigast att känna till. Alla avsnitten spelades in och finns nu tillgängliga att se i efterhand här nedan. Varje avsnitt är 10 minuter långt – perfekt för pendlingen till jobbet eller första kaffekoppen!

Här går vi igenom:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Det händer mycket inom ramen för EU:s gröna giv – vill du få utskick från oss med uppdateringar inom området? Då kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt få möjlighet att ställa frågor till våra experter. Vi ser fram emot att skapa klarhet i de nya hållbarhetskraven och de möjligheter de faktiskt innebär!

Är ni redo för CSRD?

Enligt senaste lagförslaget är det redan 1 juli 2024 dags för många bolag som har verksamhet inom EU att börja rapportera enligt CSRD, därmed kommer de även behöva ta sig an ESRS. Är ni ett av dessa?

Söker ni stöttning för att bli redo för de nya – och kommande – hållbarhetskraven? Vi på Sweco erbjuder en helhetslösning för ert CSRD-behov. Från kompetensutveckling och strategiarbete till att etablera de operativa verktyg som krävs i praktiken – vi hjälper er genom hela processen.

Ja tack, jag vill prenumerera!

Fyll i formuläret så får du vårt hållbarhetsnyhetsbrev. Du kan också ställa frågor till våra experter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.