Gamlestaden resecentrum

Fakta

Uppdrag: Nytt resecentrum i Gamlestaden

Plats: Göteborg

Kompetens: Arkitektur, landskapsarkitektur, markprojektering, ljusdesign

Ansvarig arkitekt: Pekka Leppänen

Kund: Västtrafik, SERNEKE

Uppdrag

Gamlestaden resecentrum är ett av de stora stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och bildar en viktig nod i nordöstra Göteborg med en av de största knutpunkterna för tåg-, spårvagns- och busstrafik.

Sweco har haft stor del i detta projekt och bland annat ritat och gestaltat kontorsbyggnaderna runt torget och hållplatserna, samt ansvarat för landskapsarkitekturen och markprojekteringen. Just nu ritar Sweco också stadens första cykelparkeringshus vid platsen.

Gamlestadens resecentrum är en spännande entré och en nystart för utvecklingen av nordöstra Göteborg. Det blir ett attraktivt resecentrum med mixed-use och ett tydligt landmärke med en ny ikonisk kontorsbyggnad med stark karaktär.

Projektering av husen har Arkitektbyrån AB genomfört.

Foto: Felix Gerlach. 

Gamlestaden RC_Felix Gerlach_00442.jpgGamlestaden RC_Felix Gerlach_00373.jpg00339.jpgGamlestaden RC_Felix Gerlach_00360.jpgGamlestaden RC_Felix Gerlach_00214.jpgGamlestaden RC_Felix Gerlach_00888.jpgGamlestaden RC_Felix Gerlach_00627.jpgGamlestaden RC_Felix Gerlach_00718.jpgGamlestaden RC_Felix Gerlach_00943.jpg

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.