0 av 0 för ""

Stadsplanering

 

Visionär samhälls- och stadsplanering

Stadsbyggnad är ett samlande begrepp för all den kompetens och erfarenhet som bygger och formar miljöer där människor verkar, vistas eller rör sig – från den täta innerstaden till orört landskap. Stadsbyggandet handlar om ett övergripande ansvar att inkludera och planera för alla människors behov och plats i en gestaltad livsmiljö.

Att gestalta en stad är som att resa längs en tidsaxel, både bakåt i historien för att förstå och in i framtiden för att visa vägen. Vi är i lika delar experter och visionärer och utformar miljöer med både respekt och kunskap för det som varit och nytänkande för det som kommer. I stadsbyggets olika brännpunkter möts avgörande men starka motsättningar – mellan öppet och slutet, stillhet och rörelse eller hårt och mjukt. I stadsbyggets mest framgångsrika exempel lever storskalig och teknisk infrastruktur sida vid sida med de mer sårbara och känsliga delarna av mänsklig kultur – de om jämlikhet, tillgänglighet och hållbarhet.

Vårt ansvar för hållbar stadsplanering

Stads- och samhällsbyggandet påverkas i grunden av klimatomställningen, det är den enskilt största utmaningen i alla våra projekt. Byggbranschen samlade påverkan på klimatet står för mer än 20% av växthusgaserna i Sverige, vilket nära nog motsvarar utsläppen från alla inrikestransporter. Stadsbyggandet har därmed en unik position i klimatomställningsarbetet, med stor potential att i grunden påverka både livsstil, vägval och byggnation.

Ledande inom samhällsbyggnad

Som ett av världens ledande konsultföretag inom samhällsbyggnadssektorn är vår påverkan stor – våra projekt får avgörande betydelse för en hållbar samhällsutveckling i en tid av stora förändringar. I denna anda söker vi alltid ansvarstagande kunder och smarta, långsiktiga lösningar som bidrar till att bygga den stad som ska ärvas av många framtida generationer.

Nyköping resecentrum Nyköping
Vision av Nyköping resecentrum
Sätra Västerås
grönska i bostadsområde

Vill du veta mer om Stadsplanering?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Copy link
Powered by Social Snap