0 av 0 för ""

Alternativa drivmedel

 

Alternativa drivmedel viktigt för en hållbar utveckling

Världens städer förväntas stå för över 70 procent av världens koldioxidutsläpp år 2050. Med nya lösningar begränsar vi användningen av fossila bränslen och arbetar med förnybara drivmedel som el, vätgas, biogas/metan och syntetisk biodiesel. En viktig del i en hållbar samhällsutveckling är att förstå städernas och regionernas framtida situation och transportbehov. Swecos experter hjälper till med allt från effektivisering av kommuners transporter till att stödja EU med samordning av planering för ny infrastruktur.

Stort intresse för hållbar stadsutveckling när världens städer växer

Inflyttningen till världens stora städer kommer att tredubblas till 2050, då drygt 6 miljarder människor beräknas bo i stadsmiljöer. Städerna kommer då att svara för över 70 procent av världens koldioxidutsläpp enligt WWF. Därför finns det ett stort intresse för hållbar stadsutveckling och nya transportlösningar hos våra kunder.

Innovativa lösningar för förnybara drivmedel

Sweco leder idag ett flertal projekt för framställning av drivmedel, infrastruktur och utvecklar nya affärsmodeller. Med nya innovativa lösningar begränsar vi användningen av fossila bränslen och arbetar med förnybara drivmedel som el, vätgas, biogas/metan och övriga biodrivmedel inklusive syntetiska drivmedel (HVO, SNG och FAME).

Vill du veta mer om Alternativa drivmedel?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.