0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231220

Verksamhetsområde

Industri

Län

Västra Götalands län

Automationsingenjör till Göteborg

Vill du utvecklas i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner? Vi erbjuder dig att bli del av en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister, i en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. 

Är du automationsingenjör och vill bidra med dina kunskaper inom automation i våra industriprojekt? Då kan detta vara nästa steg i din karriär!

Din framtida roll
Vi söker nu en senior automationsingenjör med kompetens inom programmering till vårt team i Väst. Som automationsingenjör programmerar du PLC/HMI/DCS-system och får arbeta med den senaste tekniken och de flesta verktygen inom branschen.

Tjänsten är varierad då du kommer att jobba med många olika typer av projekt och kunder, både in-house och ute på plats hos våra uppdragsgivare. Du blir en del av vårt globala team av experter och får arbeta med den senaste tekniken i projekten. 

Projekten varierar från enstaka el- & automationsprojekt till multidisciplinära och spänner över projektens olika faser; från rådgivning, utredning, förstudie och förprojekt till detaljkonstruktion och genomförande.  Våra tjänster är efterfrågade och vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt! 

I ditt dagliga arbete kommer du att jobba med:

  • Utredningar, förstudier och förprojektering
  • Detaljprojektering, systemering, programmering och idrifttagning av PLC/HMI/DCS-system
  • Delta i försäljning, anbud som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
  • Delta i utveckling av området och verktyg för effektiv engineering

Om du önskar finns möjlighet att agera uppdragsledare i projekten, vilket innebär eget kund- och budgetansvar.

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats som gör att du ges möjlighet att kunna styra dina dagar, i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Sweco finns med på Allbrights gröna lista över jämställda börsbolag och vi rankas högst av alla teknikkonsultbolag när yrkesverksamma civil- och högskoleingenjörer väljer sin drömarbetsgivare. Här finns det utrymme för nya idéer och inspiration för kreativa personer. Vi erbjuder dig en arbetsplats med stor möjlighet till utveckling, både tekniskt och personligt.

Vår kultur i regionen präglas av nyfikenhet, hållbarhet, utveckling och stark samarbetsanda. Inom el- och automation kommer du att arbeta tillsammans med 120 kompetenta specialister, projektledare, programmerare och konstruktörer. Vi har både bred och djup kompetens inom de flesta områden kopplade till el och automation och komplett kompetens för industriella projekt med samverkande projektering och utformning av el- och automationssystem. Vi är verksamma inom olika branscher såsom VA, kärnkraft, livs & läkemedel, kemi, olja & gas, papper & massa och tillverkningsindustri. Att vi är certifierade systempartners med några av våra viktigaste leverantörer är för oss ett viktigt bevis på vårt expertkunnande.

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet som programmerare av PLC/HMI/DCS-system inom industrin.
  • Relevant utbildning från högskola/universitet/YH alternativt likvärdig erfarenhet förvärvad från yrkeslivet
  • Arbetat med projektering, programmering, utcheckning och idrifttagning fram till färdig anläggning.
  • Kunskaper inom bland annat systemering och programmering av olika styrsystem såsom CodeSys, Siemens, ABB, Mitsubishi, Delta-V, iFix, Citect/Wonderware eller liknande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då detta krävs i dialog med våra kunder och kollegor

I rollen som automationsingenjör trivs du som är tekniskt intresserad & vill jobba med spännande projekt tillsammans med dina kunder. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en naturlig del av vardagen. Du har god förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt och känner stort ansvar för det du gör, samtidigt som du har god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

Intresserad? Här kan du läsa mer om vad Sweco bidrar med inom divisionen Energy & Industry: Industri – Sweco Sverige

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i Region Väst? Välkommen att kontakta någon av nedan gruppchefer:

Stefan Ottosson
stefan.ottosson@sweco.se
072- 535 46 26

Jacob Wendt
jacob.wendt@sweco.se
070-24 22 999

Jonas Norlin
jonas.norlin@sweco.se
070 –72 10 290

Jesper Flodin
jesper.flodin@sweco.se
072- 45 03 413

Vill du vara med och forma framtiden? 
Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.