0 av 0 för ""

Kulturmiljö

 

Kulturmiljö – restaurering, renovering och komplettering

I vissa byggnader och miljöer finns det något extra, en känsla av en svunnen tid och en historia som hjälper oss att förstå människans och stadens förflutna. Sådana platser kräver kunskap och varsamhet att förvalta. Sweco är vana att arbeta i gränslandet mellan historia och nutid. Med vår expertis inom arkitekturhistoria, äldre byggnadstekniker och historiska landskap tar vi hand om allt från restaurering och renovering till kompletteringar av viktiga kulturmiljöer.

Vi har stor erfarenhet av att planera, utreda och stötta kunder i processer som berör kulturmiljöer och kulturvärden. Vi är delaktiga i ombyggnads- och gestaltningsprojekt med målsättningen att hitta kreativa lösningar baserade på platsens egenskaper och kvaliteter. Vår ambition är att försvara och förstärka vårt gemensamma kulturarv samtidigt som vi bidrar till en långsiktigt hållbar utveckling för klimat och miljö.

Att bygga i kulturmiljö kräver rätt kompetens

På Sweco arbetar våra antikvarier, byggnadsingenjörer och arkeologer med kulturmiljövård i alla dess former, från utredningar och analyser till vårdprogram och besiktningar. Vi har även arkitekter inom både hus och landskap som är vana att arbeta i känsliga miljöer. När vi tar oss an ett uppdrag sätter vi ihop ett unikt team med en samlad kompetens som är skräddarsydd för att passa projektet.

Tjänster för kulturbyggnader

Alla våra älskade byggnader och landskap har en oupplöslig relation till sin omgivning som kan förstärkas eller försvagas av förändringar och tillägg. Att ha respekt för det som redan finns och samtidigt se möjligheterna till kompletteringar är en spännande och svår utmaning som kräver både kunskap och känsla. Vi värnar allas rätt till vår gemensamma kulturmiljö – den förankrar oss i historien, hjälper oss att förstå samtiden och lägger grunden för bygget av framtiden.

Tunafors fabriker Eskilstuna
Utemiljö vid Tunafors fabriker
Åredalen Åre
Åredalen

Vill du veta mer om Kulturmiljö?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Copy link
Powered by Social Snap