0 av 0 för ""

Bostadsarkitektur

Bostadsarkitektur ur ett hållbarhetsperspektiv

Hemmet är navet i vardagen, en mänsklig rättighet där vi ska känna oss trygga, trivas och få utrymme för en stor del av livets behov. Ett bostadshus som ritas och byggs idag utformas efter vår tids uppfattning om boendet – en markör i vår egen tid. I det hållbara perspektivet ska bostaden kunna utvecklas och transformeras i takt med tiden och de människor som väljer att bo där.

Ekonomisk och ekologisk hållbarhet i fokus

På Sweco står alltid social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet i fokus. Bolabbet på Sweco är ett nationellt affärsnätverk där vi bygger nationell närvaro och kompetens så att vi alltid kan rita Sveriges bästa bostäder. Vi har dessutom stort engagemang i forskning genom Centrum i boendets arkitektur på Chalmers för att alltid ligga i kunskapsfronten. Med avstamp i forskning gestaltar vi vackra och hållbara hem med människan är i fokus. Studier visar att bostaden har stor betydelse när det kommer till hälsa och välmående. Med verktyg som dagsljusinsläpp, vackra rum, generösa rumssamband och genomtänkta sociala utrymmen bidrar våra hem till välmående genom att ge plats för både vila och aktivitet.

Bostadsarkitekt för stora ytor såväl som småhus och villa

På Sweco Architects har vi erfarenhet inom olika typer av bostäder i alla skeden, från stora stadsbyggnadsprojekt till detaljprojektering av flerbostadshus samt småhus, men även bostäder som rymmer ytor för handel och kommersiella lokaler. För oss är det inte bara insidan av väggarna som räknas – bostadsbyggnaden är ett dominerande uttryck för stadens form och identitet. De bidrar till en hel stadsbild, därför är det viktigt att miljön kopplas till staden eller landskapet i volym och materialval genom fasader, entréer och tak.

Vi satsar stort och har höga målsättningar när vi är med och skapar framtidens trygga, hållbara och trivsamma bostäder.

Kvarteret Cinnober Göteborg
Cinnober bostadshus
Vårvetet Hagsätra
Tre kedjehus i Vårvetet

Vill du veta mer om Bostadsarkitektur?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.