0 av 0 för ""

Arkitektur för kultur och sport

 

Arkitektur för kultur och sport – miljöer utformade för gemenskap och upplevelser

Förväntan, frustration och eufori – Vi arbetar med att skapa stora rum för stora känslor, som ger utrymme till aktivitet och eskapism, så som teatersalongen, kyrkan, arenan, fotbollsplanen eller konsertsalen. Det är miljöer utformade för gemenskap och upplevelser tillsammans med andra, där människor förenas i glädjeyra eller sorg. Det kan handla om glädjen vid hemmalagets seger eller lyckoruset när man känner basen vibrera i kroppen på konsert. Men det kan också handla om gemenskapen vid existentiellt betingade ritualer när vi mister någon vi älskar.

Arkitektur för mervärden i allt från teater till idrottshall

Arkitektur för kultur och sport handlar om inspirerande, välproportionerade, vackra rum i logiska samband, en plats som samverkar för bra helhetsupplevelse. Rum för kultur och sport kan formges friare än många andra typer av byggnader. Vi tillvaratar möjligheterna till att skapa rum för alla sinnen. Kultur och sportanläggningar är vitaliserande för samhället och det bör återges i designen.

För oss handlar frågan om ett hållbart samhälle inte bara om vackra, inspirerande byggnader med sunda materialval och smarta, effektiva energisystem. Det är också en fråga om social hållbarhet. Vi tar oss an något större än det konkreta projektet, som att stödja allas behov av fysisk aktivitet och välmående, att skapa jämställda förutsättningar eller en förbättrad integration och ökad känsla av gemenskap.

En bred projektpalett inom kultur- och idrottsarkitektur

Sweco Architects samlade kompetens består av en bred projektpalett som kan bidra med marknadskunskap, idéer, kontakter och rätt kompetenser. Vi arbetar kreativt och innovativt för att skapa flexibla miljöer anpassade till en befolkning med ändrade beteenden och behov. Varje projekt är unikt, och kräver förståelse för de lokala förutsättningarna och beställarens verksamhet. Med en kombination av nytänkande, erfarenhet och kunskap kan vi nå klimatsmarta, lyckade resultat som ger rum åt livets stora känslor.

Arknat Höga kusten
Vindskydd i trä i skogen
Kulturhuset Bergsjön
Kulturhuset Bergsjön

Vill du veta mer om Arkitektur för kultur och sport?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.