0 av 0 för ""

Industri- och Logistikarkitektur

 

Industri- och logistikarkitektur med processen i centrum

Inom industrin blandas erfarenhet och historia med innovation och moderna lösningar. På samma ytor där tradition förvaltas utvecklas också idéer som leder till förändring och förbättring. För att kunna maximera möjligheterna inom industrin krävs erfarenhet och kunskap om det som varit, men också en dos nytänkande för att ta sig an framtiden.

I över 60 år har vi på Sweco Architects samlat erfarenheter bland en rad olika områden inom industri- och logistikarkitektur. Våra ledord är att det är processen som står i centrum, det är kärnan i hela verksamheten och vårt fokus är att skapa förutsättningar som förenklar och effektiviserar.

Dagens industriföretag är mångfacetterade, och i en bransch som ständigt utvecklas utmanas vi ständigt till nytänkande. Därför ser vi till att lära oss så mycket som möjligt och ständigt fortsätta utvecklas för att uppnå de allra bästa lösningarna.

Arkitekter med bred kompetens inom industri och logistik

Vi har ett brett spektrum av kompetens som täcker olika typer av områden. Oavsett om det gäller råvaruindustri, laboratorier, lager eller läkemedelsindustrin är vår utgångspunkt alltid att lyssna. För det är beställaren som är expert på just sin process. Vår erfarenhet i olika projekttyper har lärt oss när och varför frågor behöver utforskas, beslut tas och arbete genomföras. Genom förståelse i kombination med vår kunskap som arkitekter kan vi hitta smarta lösningar som är funktionella, estetiskt tilltalande och smarta.

Modern industriarkitektur som införlivar miljökrav

Vi har alltid en vision om att det vi skapar ska vara i linje med den globala klimatomställningen. Det försöker vi uppnå genom att involvera miljökompetens i arbetsprocessen, och ambitionen är att projekten ska kunna miljöklassas. Flera industrier står inför en omställning och behöver modernisera sin produktion för att uppfylla nutidens arbetsmiljökrav, vilket innebär att de behöver göra stora ombyggnadsinvesteringar. Då kan vi hjälpa till och bidra med vår stora erfarenhet av både förstudier och genomföranden. Vi strävar efter att skapa ett hållbart industrilandskap där miljöriktiga lösningar blir till en standard.

En annan utmaning är den växande e-handeln, vilket ställer krav på förbättrade och förenklade distributionskedjor, och minskande transportsträckor. Vi välkomnar förändring och fortsätter att utmana, fråga och tänka nytt för att skapa effektiva helhetslösningar.

Jordbro värmeverk Jordbro
Jordbro värmeverk
European Spallation Source, ESS Lund
ESS lund översikt

Vill du veta mer om Industri- och Logistikarkitektur?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.