0 av 0 för ""

Arkitektur infrastruktur

 

Infrastrukturarkitektur för hållbart resande

Föreställ dig att du stiger på tåget mot en valfri destination. Kanske är resmålet en ny stad som du inte besökt innan och som du ser fram emot att upptäcka, eller så är det en plats där du har varit många gånger förut, en plats fylld av minnen och kanske nära och kära.

Det är ju inte bara destinationen som är det viktiga, men även resan dit. Vi är experter på gestaltning av resandemiljöer och tar oss an allt från cykelgarage till tågstationer, ankomsthallar, flygplatser och broar – alltid med ett fokus på helhetslösningar. Med arkitektur som verktyg kan vi förändra resandet till att bli mer hållbart.

Infrastrukturarkitekter med en holistisk syn på mobilitet

En tågstation, flygplats eller resecentrum har ett stort identitetsvärde för en ort, det är det första man möter och det sista man ser. Det är en plats som många människor passerar och som ska vara verksam under lång tid – ibland till och med under flera sekler. Därför är det viktigt med en cirkulär och holistisk syn på mobilitet genom hela projektet.

Vår ambition är att skapa platser som man vill vara på, oavsett om man är på väg någonstans eller ska möta någon i ankomsthallen och där oförutsedd väntetid kan användas till något. Resultatet av vårt uppdrag blir en plats som skänker liv och kvaliteter till både omgivningen och människorna som passerar. Vi har identifierat fem nyckelord som en guide för att nå dit: tillgängligt, tryggt, tidståligt, hållbart och vackert.

Hållbar infrastruktur nyckelkomponent i klimatomställningen

Infrastruktur och resandemiljöer är en viktig pusselbit i klimatomställningen och hela sektorn står inför en stor förändring. Många transporter kommer att flytta från flyg och bil till spårbundet. Samtidigt utvecklas bilar och bussar och blir fossilfria och självkörande, och cykelvägar byggs i system som cykelmotorvägar. Det är en gigantisk omställning som vi med vår kompetens deltar i med engagemang, nyfikenhet och spänning.

Med attraktiv arkitektur och innovativa lösningar skapar vi förutsättningar att resan blir en positiv totalupplevelse för resenären, oavsett om transportmedlet är en cykel eller ett höghastighetståg. En hållbar resa mot framtiden!

Gamlestaden resecentrum Göteborg
Gamlestadens resecentrum i skyming
Falu RC bussterminal Falun
Falu RC Bussterminal

Vill du veta mer om Infrastrukturarkitektur?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.