0 av 0 för ""

Handelsarkitektur

 

Handelsarkitektur som skapar mervärde för platsen

Föreställ dig en stad utan butiker, kaféer, restauranger och barer. Det är nästan omöjligt. I alla tider har handelsplatsen haft stor betydelse för människan och för vad vi definierar som stadskärnan. För det var runt just marknadsplatser där vägar möts som de allra första städerna växte fram.

Även om handelns innehåll och form är i ständig förändring så är betydelsen fortfarande den samma. Precis nu som då är marknadsplatsen kärnan av en stad. Lika mycket som det är motorn för ekonomin är det en social knytpunkt som bidrar till gemenskap bland människorna som lever där.

På Sweco Architects är vi måna om att skapa miljöer som bidrar till städernas karaktär, och är anpassade efter platsen och människorna som bor där. Ibland kan vi utgå från något som redan existerar och på så vis också vara resurseffektiva.

Hållbar design av butiker och restauranger

Målet är hög livskvalité både idag och för nästkommande generationer. Därför är hållbarhet alltid en viktig komponent i vårt arbete. Genom att se handelsmöjligheter som en del av en helhet i ett urbant sammanhang skapar vi mer levande stadsstrukturer, samtidigt som vi minskar behovet av bilresor. En annan viktig del för att skapa hållbara miljöer är flexibilitet. Med robusta och flexibla strukturer som kan utvecklas och förändras över tid minskar vi miljöpåverkan och skapar en hållbar ekonomi.

Handeln fortsätter att förändras, precis som den alltid gjort. E-handeln växer, och vi ställs inför nya utmaningar kring hur vi utformar attraktivitet i våra platser för handel och stadskärnor. Oavsett hur framtiden ser ut strävar vi efter att utforma byggnader som anpassar sig till morgondagens behov på ett hållbart sätt.

Smart och resurseffektiv butiksarkitektur

Med gestaltning grundat på modern forskning skapar vi platser med smarta och resurseffektiva byggnader för handel med integrerade ekosystemtjänster i en hälsosam miljö. Det är när vår mångfaldiga kompetens kombinerar sin erfarenhet med innovation, nytänkande och teknisk expertis som vi kan utforma platser för handel som skapar blomstrande samhällen och förbättrar livskvalitén i en stad för alla.

Sturekvarteret Stockholm
Stureplan och Sturekvarteret
Gränby Centrum Uppsala
Gränby Centrum

Vill du veta mer om Handelsarkitektur?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.