0 av 0 för ""

Digitala tvillingar

Ta ett helhetsgrepp kring digitala tvillingar

Fastighetsbranschen genomgår en digital transformation. Det spelar ingen roll om fastighetsbolaget är stort eller litet, privat eller kommunalt eller om byggnaderna består av kontor, handelslokaler eller bostäder. Digitala tvillingar har förändrat branschen för all framtid.

Digitala tvillingar – framtidens datadrivna fastighetsutveckling

En digital tvilling består i grunden av en digital 3D-modell med tak, väggar, fönster och dörrar. Med hjälp av Swecos BIM-plattform Twinfinity® kopplas därefter information som hänger ihop med fysiska fastigheten till modellen. Det kan vara hyreskontrakt, sensordata, energiförbrukning, avtal för städning, underhåll, larmsystem med mera. Med all information på plats blir 3D-modellen en digital tvilling till den fysiska fastigheten där du kan visualisera relevant data i sitt sammanhang och få ett unikt helhetsgrepp om fastigheten, funktioner, affärer och klimatpåverkan. Med ett klick kan du exempelvis se vilka rum som inte används och därför inte behöver städas eller värmas upp. Du kan snabbt upptäcka när och var det kommer att uppstå en vakans en viss period eller vilket klimatavtryck som din fastighet ger. Den samlade informationen som presenteras hjälper er att både uppfylla kraven på klimatdeklarationer och stöttar er verksamhet i omställningen till en hållbar verksamhet.

Nyfiken på framtidens digitala fastighetsutveckling?

Bra. För den är redan här.

Fastighetsbranschen genomgår en digital transformation som förändrar branschen i grunden. Oavsett ditt fastighetsbolags storlek eller inriktning – digitala tvillingar är här för att stanna.

Se filmen om hur det funkar!

Twinfinity

Twinfinity® är en molnbaserad plattform för digitala tvillingar. Olika fastighetsdata kopplas till en digital 3D-modell och när informationen aggregeras och visualiseras får ni insikter om både individuella byggnaders och hela fastighetsportföljens prestanda.

Läs mer om Twinfinity här

SimpleBuilding

Med hjälp av en SimpleBuilding-modell kopplad till Twinfinity kan du gå från ett ritningsbaserat arbetssätt till ett modellbaserat, och tagga modellen med data som ger er möjlighet att analysera hela fastighetsbeståndet och visualisera IoT och sensordata. En SimpleBuilding-modell är optimerad mot Real Estate Core-ontologin vilket gör modellen redo att kopplas upp mot andra system för att visualisera sensordata, hyreskontrakt, styra access med mera.

Digital strategy

Swecos konsulter hjälper dig i det strategiska arbetet med digitala tvillingar, antingen genom att utveckla er befintliga digitala strategi eller genom att ta fram en ny. Utgångspunkten är du som kund själv äger all din data sam fokus på att skapa ett obrutet informationsflöde från 3D modell, styrsystem och IoT till förvaltning, drift och affär.

Digitala tvillingar optimerar och skapar nya värden

Istället för reagera på händelser kan ni nu med stöd av fakta:

  • Minimera byggnadens klimatpåverkan
  • Optimera affären
  • Sänka förvaltningskostnaderna
  • Skapa nya värden för hyresgäster och användare
  • Vasakronan digitaliserar sitt fastighetsbestånd

    Med hjälp av Swecos tjänsteplattform Twinfinity® digitaliserar Vasakronan hela sitt fastighetsbestånd och skapar digitala tvillingar av cirka 170 fastigheter.

Vill du veta mer om Digitala tvillingar?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.