0 av 0 för ""

SimpleBuilding

Detta är en SimpleBuilding

SimpleBuilding är en digital 3D-modell av fastigheten, optimerad för att användas som en digital tvilling. Modellen består av rumsobjekt, hyresobjekt, klimatskal, mellanbjälklag, väggar och dörrar. En SimpleBuilding-modell är optimerad för att uppfylla alla krav enligt Real Estate Core-ontologin vilket innebär att modellen är klar att kopplas upp mot andra system för att visualisera sensordata, hyreskontrakt, styra access etc. Konceptet är framtaget i samarbete med Sveriges största privata fastighetsägare, Vasakronan, i syfte att skapa digitala informationsbärare över hela fastighetsbestånd.

Fördelar för fastighetsägare med att skapa en SimpleBuilding

En av fördelarna med skapandet av en SimpleBuilding är att man i samband med detta gör en inventering av befintligt underlag i fastigheten och säkerställer att all information är aktuell och uppdaterad. Därefter görs en nulägesanalys där man går igenom alla delar av fastigheten med rum, rumsnummer och dylikt och kompletterar där information saknas. Detta kan göras av förvaltaren på plats med hjälp av fotografering och skisser eller via en inventering med laserskanning och drönare. När en SimpleBuilding-modell används som informationsbärare i en digital tvilling hjälper det fastighetsbolag att få full kontroll över sina fastigheter, minska sina kostnader samt optimera dataflöden och lönsamhet i respektive fastighet.

Med hjälp av en digital 3D modell kopplad till Twinfinity kan du:

 • Ta steget från ett ritningsbaserat arbetssätt (med många sanningar) till ett modellbaserat arbetssätt (en sanning).
 • Tagga olika delar av modellen med data, exempelvis för återbruk. Den sökbara informationen ger dig möjlighet att analysera ett helt fastighetsbestånd.
 • Skapa en basmodell som kan användas för vidare projektering i kommande projekt.
 • Visualisera IoT och sensordata.
 • Fritt mäta avstånd, area och annat direkt i modellen då skala, mått och koordinater överensstämmer med den verkliga världen.

Fördelar med en SimpleBuilding kopplad till Twinfinity jämfört med ett punktmoln

Med Simple Building kopplad till Twinfinity:

 • Får du en projekteringsmodell i standardformat (Revit/IFC) som enkelt kan bearbetas vidare med vanliga projekteringsverktyg.
 • Kan du enkelt dela, uppdatera och koppla information
 • Kan du smidigt uppdatera förändringar i fastigheten exempelvis vid en lokalanpassning
 • Får du möjlighet att snabbt och lätt visualisera informationen på tunna klienter, enklare datorer och mobila enheter
 • Kan du skapa en samlad informationshubb för allt som händer i en fastighet

Vill du veta mer om SimpleBuilding?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.