0 av 0 för ""

Hotellarkitektur

Hotellarkitektur – en nyckelkomponent i varumärket

1934 checkade Coco Chanel in på The Ritz i Paris, och checkade inte ut förrän 34 år senare. Precis så hemmastadda vill vi att gästerna ska känna sig när de checkar in på något av de hotell som vi har varit med och utformat. Vi vill skapa utrymmen som väver samman känslan av trygghet med något extravagant och pirrigt – en upplevelse utöver det vardagliga.

Hotelldesign som skapar mervärde

Ett hotell är en plats som behöver avskildhet och lugn men också sociala livliga utrymmen. När vi inleder vår arbetsprocess har vi inte enbart gästerna i åtanke, men också människorna som bor i närheten. Restauranger och barer bidrar inte bara till trivsel för gästerna utan blir också till offentliga rum som är populära och intressanta för stadens invånare. Det gör hotell till en spännande knytpunkt där gäster och lokalbefolkning möts. Vi ser även en spännande utveckling där hotell blir en central plats för affärsmöten, co-working och konferenser.

Hotellarkitekt med bred erfarenhet av hållbara lösningar

På Sweco Architects tror vi på cirkulära lösningar, och försöker alltid integrera hållbarhet i skapandeprocessen. Utifrån projektens vision och målsättning arbetar vi med olika verktyg med en ambition om att slutresultaten blir hållbara. Ett exempel på en hållbar lösning är att ta vara på det befintliga och skapa nytt utifrån från det som redan finns på platsen. I projektet Hotell Blique har stommen bevarats och synliggjorts för att förtydliga värden i det befintliga – ett prisvinnande exempel på hur byggnadshistoria och framtidens miljöer möts för att skapa cirkulära lösningar.

En annan viktig aspekt för att anpassa oss till klimatomställningen är att både tillämpa vår gedigna kunskap från tidigare genomföranden och att lyssna och förstå de lokala förutsättningarna i det specifika projektet. Då bygger vi den bästa grunden för en attraktiv miljö lämpad för både dagens befolkning och kommande generationer.

Vår ambition är att ge form åt hotell som blir en destination i sig själv, som är lika lockande som platsen de utformas på. Om besökarna sedan önskar att stanna i 34 år, då är vi mer än nöjda.

Kv. Blästern – Hotell Blique by Nobis Stockholm
innergård på Blique by Nobis
Clarion Hotel Arlanda Stockholm
Clarion hotel Arlanda

Vill du veta mer om Hotellarkitektur?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.