0 av 0 för ""

Uppkopplade samhällen

Sweco planerar framtidens smarta städer och samhällen. Städer och samhällen som är trygga, inkluderande och lustfyllda platser att bo och vistas i, och som planeras med de globala hållbarhetsmålen som grund.

Med Sweco är framtidens städer smarta och hållbara

Sweco planerar framtidens smarta städer och samhällen. Städer och samhällen som är trygga, inkluderande och lustfyllda platser att bo och vistas i, och som planeras med de globala hållbarhetsmålen som grund. Genom den otroliga spännvidd av spännande projekt som våra kunder anlitar oss för får vi en unik helhetssyn av samhället och vart det är på väg. På Sweco ser vi att människan och miljön alltid måste stå i centrum för våra lösningar. Tekniken är en möjliggörare som sannolikt innehåller svaret på flera av våra städers och samhällens framtida utmaningar.

Teknikutvecklingen en stor utmaning i sig

I den snabba takt som nya tekniktrender utvecklas så kan vara svårt att hänga med och att förstå nyttan tekniken kan ha för våra samhällen. Tekniken driver på hur vi utformar och planerar våra städer och samhällen, och får effekter för medborgare, anställda, staden och samhället.

Hur säkerställer vi att vi inte bygger en övervakande stad när vi kopplar upp våra städer? Hur säkerställer vi trygghet i en uppkopplad stad? Och hur ser vi till att inte få ett digitalt utanförskap? I våra framtida städer och samhällen kommer tekniken att få en mycket större roll. Våra städer kommer vara plattformar där både traditionella och nya data kommer att finnas tillgängliga, och analyser och nya tjänster kommer att utformas. Städernas plattformar kommer behöva hantera både fler och mer komplexa dataflöden än tidigare. Både nya data från IoT och sensorer, men också underlag i fler dimensioner. Inte bara 2D och 3D, utan även 4D, tidsstämplad data.

Smarta städer måste utformas klokt

Staden kommer behöva hantera både historiska dataflöden och realtidsdata för att skapa de nyttor som behövs för att kunna utveckla system som ska hjälpa oss uppnå våra klimatmål, genom att effektivisera resurserna och optimera flöden i staden. Stadens plattformar måste utformas klokt, och tekniken användas så att ingen hamnar i ett digitalt utanförskap. Det är viktigt att vi bygger trygga, inkluderande städer som skyddar medborgarna. En stad där du kan välja att vara uppkopplad eller nedkopplad. En trygg och inkluderande stad.

På Sweco har vi kompetensen och erfarenheten av att planera och utforma framtidens städer med ett helhetsperspektiv, för att hitta smarta lösningar för såväl städer, industri, företag och samhället. Vi har också kompetensen av att bygga stadens plattformar och förstå nyttan med dem. Vi arbetar kontinuerligt med utveckling och innovation och det har alltid varit en del av Swecos ursprung, en del av vår kultur.

Den framtid som kan kännas avlägsen är i högsta grad närvarande för oss på Sweco, och den framtiden är smart.

Med Sweco är framtiden ljus och hållbar

Det har gått en tid sedan uttrycket Smarta städer myntades, vad innebär smarta städer idag? Experten Jenny Carlstedt berättar vad det innebär för oss på Sweco.

Vad vill du veta mer om Uppkopplade samhällen?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.