0 av 0 för ""

Samhällsanalys

Genom informationsinsamling och analys hjälper vi dig både till väl underbyggda beslut och att omsätta kunskap till effektiv handling.

Samhällsanalys – vägen till väl underbyggda beslut

Dagens komplexa och föränderliga värld ställer nya krav på samhällsutvecklingen. Och att navigera rätt i en föränderlig värld kräver både insikt och förståelse. Swecos konsulter inom samhällsanalys analyserar historiska trender och tittar på nuläget. Vi analyserar omvärlden, utvärderar lärdomar från pågående projekt och beräknar prognoserna och scenarierna framåt. I grunden handlar det om att försöka förstå människors önskningar, behov och beteenden. Att se mönster kring hur de vill leva idag och imorgon. Och vilka krav det ställer på samhällsutvecklingen.

Analysmodeller utifrån kundens behov

Vi arbetar både med kvalitativa och kvantitativa metoder och utgår alltid från varje kunds specifika behov och erbjuder anpassade analysmodeller. Analyserna ska vara utformade för att leda till konkreta resultat och underlätta åtgärder. Genom prognoser, omvärldsanalyser och scenarioarbete bidrar vi till att våra kunder står mer redo att möta framtidens utmaningar. Vårt uppdrag är att hjälpa kunder till väl underbyggda beslut genom att samla in och analysera relevant information.

Med människan i centrum

Som Swecos rådgivare inom samhällsanalys arbetar vi i tidiga skeden med att förutse framtida samhällsbehov. Hos oss möts dataanalytiker, statistiker, ekonomer, analytiker och andra specialister. Med människan i centrum stöttar vi våra uppdragsgivare strategiskt i att planera, utveckla och utforma morgondagens hållbara samhällen – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Vi arbetar med frågor som: Hur når vi de globala målen i min stad? Hur kommer människor att resa 2025? Hur många förskolor och äldreboenden behöver vi bygga nu för att möta morgondagens behov? Men även frågor som: har de satsningar vi gjorde för 30 år sedan fått önskad effekt?

Era mål – vår högsta prioritet

Som en del av Sweco har vi hela koncernens samlade kompetens inom teknik och arkitektur i ryggen. Tack vare bredden och kombinationen av kunskaper inom olika områden kan vi utforma team som möter våra kunders specifika behov. Att våra kunder når sina mål är vår högsta prioritet. Varje konsult och team kommer att göra sitt yttersta för att förstå dina behov och utmaningar. Vår ambition är att vara våra kunders mest relevanta samarbetspartner och tillsammans hjälpa er att lösa era utmaningar.

Projekt inom Samhällsanalys

Vill du veta mer om Samhällsanalys?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.