0 av 0 för ""

Egzon Haliti

Uppdragsledare inom brand- och riskteknik
Helsingborg och Malmö

När jag gick på gymnasiet gjorde vi ett platsbesök på Lunds Tekniska Högskola och då fångades mitt intresse av brandingenjörsprogrammet. Jag har alltid drivits av nya utmaningar och just brandingenjörsprogrammet var något nytt jämfört med de klassiska ingenjörsutbildningar som funnits sedan förra seklet. Efter utbildningen sökte jag jobb på Sweco och nu är jag inne på mitt åttonde år som uppdragsledare och expert inom brand- och riskteknik. Min utvecklingskurva har varit brant sedan jag började och nu anses jag vara en av affärsområdets viktigaste resurser inom riskteknik. Just nu tar jag klivet till att uppdragsleda större uppdrag och att handleda mer juniora kollegor. Jag drivs av att tänka utanför boxen och förse kunder med skräddarsydda lösningar – att vara en ingenjör helt enkelt!

 

Jag drivs av att tänka utanför boxen och förse kunder med skräddarsydda lösningar – att vara en ingenjör helt enkelt!

Det jag uppskattar speciellt med Sweco är att få djupdyka inom olika områden och även att jag kan få snabba svar på de frågor som dyker upp. Här finns så många fantastiska kollegor som kompletterar varandras kunskap. På ett mindre företag finns normalt inte den möjligheten, men Sweco har teknikkonsulter som hanterar alla sorters projekt mellan himmel och jord.

 

Ett av mina absolut första uppdrag var renoveringen av Kuwait Towers, som Sweco projekterade på 60-talet. Jag agerade brandsakkunnig i bland annat utrymningsstrategin av tornen. Att få en sådan start på karriären var speciellt. Nu har vi precis blivit färdiga med programhandlingar för en isarena på den svenska ostkusten och jag hjälper också Volvo i ett projekt med målsättningen att övergå till fossilfritt bränsle i deras motorer inom de närmaste åren. Det är spännande att veta att man är med och tar fram långsiktigt hållbara lösningar.

 

Ett lyckat projekt för mig innebär gott samarbete, god kommunikation, att alla bidrar och att vi får en nöjd kund som resultat. Som brandingenjör är man med i många projekt samtidigt och är oftast en nyckelperson som kommer in tidigt i projekteringsstadiet. Att kunna samarbeta med övriga discipliner är ett måste i vårt yrke. Ibland har vi en tight deadline där det krävs att allt klaffar för att vi ska kunna leverera i tid, men det är sådana lyckade samarbeten jag minns i efterhand, just för att de har varit så lärorika. En god kultur är en kultur där kollegor samarbetar, delar kunskap och har kul tillsammans. Ingen kan allt, men vi kompletterar varandra och lär oss ständigt nya saker.

  • Det jag uppskattar speciellt med Sweco är att få djupdyka inom olika områden och även att jag kan få snabba svar på de frågor som dyker upp. Här finns så många fantastiska kollegor som kompletterar varandras kunskap.

     

    Egzon Haliti

Vill du bli en av oss?

Kanske finns ditt nästa äventyr bland våra lediga jobb redan nu. Vi på Sweco letar alltid efter nya medarbetare, oavsett om du är ny eller erfaren konsult så vill vi lära känna dig. Vi är övertygade om att framtidens samhällen skapas genom ett gemensamt arbete, där alla perspektiv får höras och ta plats. Ingen kan allt, men tillsammans hanterar vi alla uppdrag inom samhällsutveckling.