0 av 0 för ""

Nima Karimzadeh

Landskapsarkitekt
Stockholm

Redan som liten tyckte jag att broar, vägar och arkitektur var spännande men det var först när jag läste till byggnadsingenjör som jag förstod att det finns ett namn och ett yrke för det – landskapsarkitekt. Det är fantastiskt att få vara med och utforma allmänna platser och vår fysiska miljö och se mina skisser på ett papper komma till liv och bli exempelvis ett nytt torg.

När jag är ute och reser vill jag promenera överallt och har alltid med mig ett måttband så jag kan kolla och mäta saker jag tycker är behagliga och intressanta, som andra kanske bara går förbi utan att tänka så mycket på det. Som brunnsbetäckningar och hur man använder olika kombinationer av sten i en mur. Disponering av ytor, gestaltning och hur människor rör sig på en plats. Växtarter och olika träd. Jag samlar på mig referenser. Mina kunskaper har jag glädje av både i jobbet och privat. Fritidshuset i Roslagen har jag ritat själv, trädgården är nästa sak att fixa.

Det är fantastiskt att få vara med och utforma allmänna platser och vår fysiska miljö och se mina skisser på ett papper komma till liv och bli exempelvis ett nytt torg.

Det är bra att Sweco är så pass stort, jag har tillgång till många kollegor både på mitt kontor och nationellt. Jag får mycket eget ansvar vilket jag uppskattar och är utvecklande, men det är ändå skönt att det finns erfarna kollegor som stöttar mig. Ett kul sätt att nätverka med alla olika kompetenser på företaget är Sweco Ung, där jag sitter i styrelsen. Det är en förening för oss lite yngre på Sweco där vi ordnar sociala tillställningar för att ses och hitta på kul saker.

Göteborg växer och utvecklas och jag vill gärna vara delaktig i det trots att jag numera lämnat stan och bor i Stockholm. På Sweco med uppdrag och kontor över hela landet är det inget problem, jag kan jobba på distans med ett projekt i Göteborg och ändå bo här. Ibland är det platsbesök och då passar jag på att träffa vänner och familj i hemstaden. Jag kan både äta kakan och ha den kvar.

  • Mina kunskaper har jag glädje av både i jobbet och privat.

     

    – Nima Karimzadeh

Vill du bli en av oss?

Kanske finns ditt nästa äventyr bland våra lediga jobb redan nu. Vi på Sweco letar alltid efter nya medarbetare, oavsett om du är ny eller erfaren konsult så vill vi lära känna dig. Vi är övertygade om att framtidens samhällen skapas genom ett gemensamt arbete, där alla perspektiv får höras och ta plats. Ingen kan allt, men tillsammans hanterar vi alla uppdrag inom samhällsutveckling.